Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zapržku dodajte jelu. To se zove jaka zaprška. Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
Pihtije u teglamaPihtije u teglama
12. feb.
Kad se meso skuva, odvajamo od kostiju i noge i isitno iseckamo, takođe i uši. Procedimo bujon. Očistimo čenove belog luka i izgnječimo....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
Svinjske pihtije u teglamaSvinjske pihtije u teglama
12. januar
Ovako spremljene tegle su odlične za brzu zapršku za svinjsku pihtija čorbu....
Pihtije sa kolenicomPihtije sa kolenicom
03. sep.
Ostavljamo na hladnom mestu bar 12 sati da se stegne i želira. Prilikom serviranja okrećemo posudu na tanjir i serviramo....
Pihtije od svinjske glavePihtije od svinjske glave
12. dec.
Pihtije držati u hladnoj prostoriji dva-tri dana da se potpuno stegnu pre konzumiranja....
Pihtije od svinjskih nogicaPihtije od svinjskih nogica
27. feb.
Sve zavisi od toga kako hladi frižider, ali pihtije treba da se stegnu za oko 4-5 sati. Čim su gotove, vade se iz kalupa za hleb uz pomoć streč folije i stavljaju se na odgovarajući tanjir....
Pihtije na dobrudžanski načinPihtije na dobrudžanski način
08. januar
Stavljamo u frižider na hladno da se želira. Vadimo ih kad bude gotovo i jedemo. Postoji mnogo načina za pravljenje pihtija, ali ovo su tipične pihtije koje se prave u Dobrudžanskom kraju pred kraj zime....
Pikantne svinjske pihtije u zemljanom loncuPikantne svinjske pihtije u zemljanom loncu
26. mart
Sipajte ga u pihtije i ostavite da vri još malo. Servirajte vruće, i ukrasite biberom i belim biberom i iseckanim belim lukom....
Klasične pihtije sa svinjskim nogicamaKlasične pihtije sa svinjskim nogicama
13. april
Pihtije sipajte u odgovarajuće posude i ostavite nekoliko sati da se stvrdnu i želiraju. Klasične pihtije sa svinjskim nogicama služite hladne. Po želji ih možete začiniti sirćetom....
Čorbaste pihtije sa kuvanom zaprškomČorbaste pihtije sa kuvanom zaprškom
25. jul
Čorbaste pihtije sa kuvanom zaprškom su spremne....
Domaće pihtije sa svinjskim nogicamaDomaće pihtije sa svinjskim nogicama
17. maj
Meso vratiti u vodi u kojoj se kuvalo, dodati so i izmešati. Pihtije naliti u tepsiju. Ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider. Seći na kocke. Posuti alevom paprikom i služiti!...
Svinjske pihtije sa kuvanim jajimaSvinjske pihtije sa kuvanim jajima
17. mart
Ostavljamo u frižideru da se želiraju svinjske pihtije sa kuvanim jajima nekoliko sati pre konzumiranja....
Želirane pihtije od svinjskih noguŽelirane pihtije od svinjskih nogu
08. april
Ostavite na hladnom nekoliko sati da se pihtije stegnu i želiraju....
Čorba pihtije na burgaski načinČorba pihtije na burgaski način
12. sep.
Dobro operemo svinjske uši i noge. Prelivamo hladnom vodom i malo soli, kuvamo na umerenoj vatri dok ne bude gotovo. Vadimo uši i noge, odvojimo ih od kostiju i sečemo na komade. Procedimo bujon i vraćamo svinjsko meso...
Ukrajinske pihtije od svinjskog mesaUkrajinske pihtije od svinjskog mesa
24. mart
Prelivamo jelo bujonom i ostavljamo na hladnom da se želira. Serviramo sa isečenim krastavčićima na trakice i jajima, isečenim na krugove....
Pihtije sa šargarepom i prazilukomPihtije sa šargarepom i prazilukom
24. mart
Očišćene i oprane noge i uši stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kuvamo oko 3 sata dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Pola sata pre kraja kuvanja dodajemo luk i šargarepu, isečenu na krugove....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
Jaja se mute pomoću žice. Dodaje se sveže mleko. brašno i so. Ako želite možete da umutite sve ručnim mikserom. Procedite smesu za palačinke....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Ako se ne bavite sportom, pravilo je isto. Jedite pirinač za ručak jer ćete se nakon njega kretati i obavljati svakodnevne aktivnosti. Takođe, pirinač za ručak će vam dati energiju....