Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako filetirati skušu?Meso skuše je tvrdo i suvo. Filetiranje skuše ne predstavlja težak zadatak....
25. feb.
Skuša u rerniOčistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra.
Posolite i prelijte ribu sokom od limuna.
Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
15. avgust
Skuša u folijiOčistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške.
Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
11. jun
Skuša u kesiOčistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške.
Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
15. dec.
Skuša u đuvečariPoklopimo i pečemo oko 90 minuta na maksimumu u rerni (ali ona treba da bude hladna). 80-og minuta isključujemo i nastavljamo da pečemo....
01. januar
1
Sitna skuša u rerniU pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora.
Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
12. april
Skuša u paradajz sosuParadajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk.
Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
25. april
Pečena skuša u folijiPrelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića.
Ostale ribe spremite na isti način....
15. mart
Riba skuša u rerniDodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus.
Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
04. feb.
Skuša u konvektornoj rerniBeleška: Riba može da se ispeče i u običnoj rerni, koja treba prethodno da bude zagrejana. Tada u nju stavljam i tanke kriške limuna, koja sklanjam pri okretanju porcija. Vreme pečenja je skoro isto....
22. maj
Pečena skuša u rerniAko koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu.
Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom.
Poređa se u pleh sa ulje....
22. maj
1
Skuša u žutom umakuSkušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju.
Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun.
Sve posoliti i pobiberiti....
01. dec.
Kako da očistim skušu?A šta je bolje od ribe lake za čišćenje, lake za pripremu i veoma ukusne, kao što je t skuša?
Preporučujemo vam da probate klasični recept skuše u rerni ili našu omiljenu skušu sa povrćem u rerni....
13. maj
Skuša u kesi bez mirisaDobro zatvaramo kesu i stavljamo u jednu posudu za pečenje i stavljamo u rernu - za oko pola sata pečena skuša je gotova....
14. jun
Brzo marinirana skuša u papiruOstavljamo u toplom maslacu da se začini i aromatizuje dok se riba marinira.
Nakon toga maslac od belog luka procedimo i rasporedimo ravnomerno preko filea skuše....
02. april
Čamci od skuše u rerniStavljam na 200 stepeni u rernu na 20-25 minuta i čamci od skuše u rerni su gotovi....
31. maj
Skuša u papiru za pečenjePecite skušu u umerenoj rerni 20 minuta ili dok ne porumeni.
Ovaj recept za Pečenu skušu u papiru za pečenje je jednostavan za pripremu i garantuje impresivan rezultat....
26. feb.
File od skuše u rerniOceđen se začinjava začinima po ukusu i servira se porcija skuše sa krompirom.
Jednostavno i ukusno!...
11. okt.
Skuša u rasolu od kupusaOčistite skuše od glava i iznutrica (gledajte da budu krupnije po 700-750 g)
Očišćene ribe se prelivaju rasolom od kupusa, tako da se prekriju i ostavljaju se 15-20 minuta....
30. sep.
Kako da filetirate ribu?Recepti sa ribom su ukusni i zdravi. Međutim, kuvanje sirove ribe može zahtevati njeno filetiranje. U ovom procesu imamo odvajanje mesa od nejestivih delova, kože i kičme, za šta je potrebno malo vremena. A ako imate pri...
24. avgust
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?A za ukusnije ideje sa skušom pogledajte naše ukusne predloge za:
- skuša na roštilju;
- Skuša u paradajz sosu;
- Skuša sa pirinčem....
07. okt.
Skuša u rerni sa paradajz sosomKomadi ribe treba da dobiju braonkasto-zlatnu boju.
Pospite biberom i sitno naseckanim belim lukom....
16. mart