Bonapeti.rs»Saveti»Kako da filetirate ribu?

Kako da filetirate ribu?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
2240
Kako da filetirate ribu?

Recepti sa ribom su ukusni i zdravi. Međutim, kuvanje sirove ribe može zahtevati njeno filetiranje. U ovom procesu imamo odvajanje mesa od nejestivih delova, kože i kičme, za šta je potrebno malo vremena. A ako imate pri ruci nož za rezanje ribe, onda možete brzo počastiti goste filetom, na primer, od velikog šarana.

Da biste odvojili filete od ribe, potreban vam je veoma oštar nož sa fleksibilnim sečivom.

Riba se iseče poprečno na komade različite debljine u zavisnosti od kulinarske primene.

Za prženje se reže na tanje, a za kuvanje na deblje.

Koža se zaseče na dva ili tri mesta, kako se komadi ne bi deformisali tokom termičke obrade.

Čišćenje ribe od kostiju naziva se filetiranje ribe. Meso se odvaja sečenjem sa obe strane kičme blizu nje u smeru od repa prema glavi.

Riblji fileti se odvajaju, a glava i rep se ostavljaju na kičmi. Takođe se mogu dobiti fileti bez kože i rebara. U tu svrhu, riba se ne čisti od krljušti. Riblji fileti se odvajaju od kičme. Odvojite rebra tako što ćete seći nožem od debljeg ka tanjem delu. Zatim odvojite kožu sa krljuštima. Fileti se seku na komade različitih veličina.

Sve što ostane od ribe nakon ove obrade može se koristiti za pravljenje riblje čorbe, nakon što se ukloni unutrašnjost ribe i dobro se opere pod tekućom hladnom vodom.

Sečenje ribe na filete je potrebno kada se pripremaju mnoga jela.

Meso bez kostiju je potrebno za pravljenje mlevenog mesa, od kojeg se prave riblje pljeskavice, riblji đuveč i nadev za slanu pitu, kao i musevi, riblji sos i paste.

Riblji filet je preporučljivo pripremati neposredno pre pripreme jela za koje je predviđeno, jer se meso odvojeno od kože brzo suši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni