Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da sami napravimo čvarkeKako da sami napravimo čvarke
17. jun
Čvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane. Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKako da sami napravite čokoladne mrvice
07. okt.
Sačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar. Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
Da napravite sami koktel trešnjeDa napravite sami koktel trešnje
01. maj
Koktel trešnje možete napraviti i na drugi način. Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?
09. nov.
Kako da napravite tonik za sagorevanje masti za 5 minuta: Za jednu dozu napitka za mršavljenje trebaće vam: 1 šolja ohlađenog skuvanog zelenog čaja; 1 kašika jabukovog sirćeta; 1 kašika sirupa od javora; 1 kašika...
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Ovo je recept koji možete da napravite u bilo kom trenutku - kada su biljke u vašoj bašti gotove ili ste kupili mnogo i ne znate šta da radite sa njima....
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Kako da sami uzgajate bejbi spanać?
14. april
Prvo napravite drenažu u saksiji tako što ćete izbušiti nekoliko rupa na dnu saksije, a zatim dno prekrijte kamenčićima ili komadićima gline. Napunite je zemljom do 3/4 zapremine saksije....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Nezavisno koji recept ste odabrali da probate, nemojte zaboraviti da nakon što napravite kiselu pavlaku i stajala je dovoljno vremena, na način na koji ne objašnjeno, čuvajte je obavezno u frižideru....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Kako da napravimo suncokretovo brašno?
10. jul
Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci: - Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne); - blender ili procesor za hranu; - Sito...
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Izvadimo testo iz frižidera, rasporedimo ga po radnoj površini i pokrijemo polovinom maslaca, uvijemo drugom polovinom testa, učvrstimo ivice. Za to vreme mekoća testa i maslaca treba da bude približno jednaka....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake. To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Pored brašna i vode, potrebni su vam so, jaja, i maslac. Kako se priprema kuvano testo? Pripremite veliku šerpu u koju treba da stavite maslac (4 kašike), vodu (1 šolju), sasvim malo soli....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....