Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da sami napravite čokoladne mrviceSačekajte smesu da se ohladi i od nje na identičan način napravite mrvice na papiru za pečenje, koje zatim stavite u frižider....
07. okt.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
15. jun
Da napravite sami koktel trešnjeKoktel trešnje možete napraviti i na drugi način.
Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom....
01. maj
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Kako da napravite tonik za sagorevanje masti za 5 minuta:
Za jednu dozu napitka za mršavljenje trebaće vam:
1 šolja ohlađenog skuvanog zelenog čaja;
1 kašika jabukovog sirćeta;
1 kašika sirupa od javora;
1 kašika...
09. nov.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiOvo je recept koji možete da napravite u bilo kom trenutku - kada su biljke u vašoj bašti gotove ili ste kupili mnogo i ne znate šta da radite sa njima....
25. feb.
Kako da sami uzgajate bejbi spanać?Prvo napravite drenažu u saksiji tako što ćete izbušiti nekoliko rupa na dnu saksije, a zatim dno prekrijte kamenčićima ili komadićima gline. Napunite je zemljom do 3/4 zapremine saksije....
14. april
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuNezavisno koji recept ste odabrali da probate, nemojte zaboraviti da nakon što napravite kiselu pavlaku i stajala je dovoljno vremena, na način na koji ne objašnjeno, čuvajte je obavezno u frižideru....
26. nov.
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneIzvadimo testo iz frižidera, rasporedimo ga po radnoj površini i pokrijemo polovinom maslaca, uvijemo drugom polovinom testa, učvrstimo ivice. Za to vreme mekoća testa i maslaca treba da bude približno jednaka....
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoPored brašna i vode, potrebni su vam so, jaja, i maslac.
Kako se priprema kuvano testo?
Pripremite veliku šerpu u koju treba da stavite maslac (4 kašike), vodu (1 šolju), sasvim malo soli....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul