Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Suncokretovo brašno je univerzalna i hranljiva alternativa bez glutena tradicionalnom pšeničnom brašnu....
10. jul
Kako da napravite pirinčano brašno?Testenina od pirinčanog brašna se peče na nižoj temperaturi od pšeničnog brašna i duže nego testenina od pšeničnog brašna....
21. sep.
Kako se pravi prepečeno brašno?Prepečeno brašno je prisutno u mnogim receptima balkanske kuhinje....
10. mart
Kako sami pripremiti brašno od leblebije?Brašno od sušene leblebije
U suštini pravljenje brašna od sušene leblebije je isto, ali samo preskočite deo pečenja....
23. dec.
Bademovo brašno - šta treba da znamoKuvanje i pečenje sa bademovim brašnom
Kuvanje sa bademovim brašnom nije teško....
04. sep.
Kako se prave perlice šećera?Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
10. nov.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da prepečemo kriške hleba u rerni?Prepečene kriške hleba u rerni, premazane tankim slojem maslaca su klasičan doručak većine. To znači da trebamo toster koji će za kratko vreme da prepeče hleb do zlatne boje....
22. januar
BrašnoVrste brašna i hleba
Fino brašno se proizvodi od srednjeg sloja zrna, a integralne žitarice - iz sva tri sloja. Glavna brašna se proizvode u tri glavne vrste brašna: tip 500, 700 i 1150....
19. sep.
Palačinke sa kokosovim brašnom i brašnom od kamutaServirjte palačinke sa kokosovim brašnom i brašnom od kamuta tople ili hladne sa medom, slatkom ili domaćom tečnom čokoladom....
29. jun
1
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Zatim u posudi pomešajte malo brašna i soli i pospite vlažni kikiriki. Dobro promešajte. Brašno će pomoći soli da se bolje zalepi za površinu kikirikija....
26. maj
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj
Kako da ispletemo milibrotOnda se stavljaju u kalup podmazan maslacem i posut brašnom i ostavlja se da narastu, a odozgo se premazuju žumancem i posipaju se šećerom....
27. april
Kako da postanem vegetarijanac?U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
15. mart
Kako da osušimo slinavke?Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike.
Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
10. mart
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuDa bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
05. januar
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
27. dec.