Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Savetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj. A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Kačkavalj u kulinarstvu Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj sa roštilja
22. jul
Kačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
Kačkavalj na sačuKačkavalj na saču
12. feb.
Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra. Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
Pohovan kačkavalj u delongijuPohovan kačkavalj u delongiju
23. feb.
Servirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica. P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
Omiljeni kačkavalj u rerniOmiljeni kačkavalj u rerni
14. maj
Stavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje. Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom. Prijatno!...
Brz kačkavalj u rerniBrz kačkavalj u rerni
17. avgust
Ostavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije. Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
Vazdušasti kačkavalj u rerniVazdušasti kačkavalj u rerni
29. sep.
Kačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje. Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
Pohovani kačkavalj u rerniPohovani kačkavalj u rerni
27. april
U posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo. Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
Najukusniji kačkavalj u rerniNajukusniji kačkavalj u rerni
13. mart
Neverovatno ukusno jelo, a miris koji se širi je jedinstven. Pogodno je, kako za predjelo, tako i za laganu večeru....
Pohovani kačkavalj u koriPohovani kačkavalj u kori
01. sep.
Kačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji. Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/. Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
Kako se pohuje tilapija?Kako se pohuje tilapija?
24. jul
Pohovani filet tilapije je sjajna ideja za jednostavnu, ali veoma originalnu večeru ili ručak. Ova riba sadrži mnogo proteina i veoma malo masti. Zahvaljujući pohovanju riba postaje veoma sočna i ukusna. Možete da servirate...
Kako se pohuje piletina?Kako se pohuje piletina?
24. maj
Piletina je među najčešćim i najpoželjnijim vrstama mesa za konzumaciju. To je jedan od glavnih izvora životinjskih proteina i pruža niz zdravstvenih koristi za telo. Pileće meso pruža poželjan ukus i hranljiva svojstva...
Kako se pohuje riba?Kako se pohuje riba?
18. mart
Nakon toga se začini uklone, riba se prosuši i zatim pohuje....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti. Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuPohovani kačkavalj u lisnatom testu
25. mart
Rastvorite list lisnatog testa i razvaljajte ga da se još više stanji. Važno je da je testo bude veoma tanko, kako bi postalo hrskavo i dobro se ispržilo. 3....
Jednostavni pohovni kačkavalj u trouglićimaJednostavni pohovni kačkavalj u trouglićima
20. jun
Stavljamo tiganj sa uljem na ringlu i sačekamo da se zagreje. Svaki komad kačkavalja dobro uvaljamo u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle....
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPohovani kačkavalj u restoranskom stilu
23. april
Prvi korak je da se kačkavalj iseče na kriške debljine oko 1 cm. Narezani kačkavalj stavljamo u zamrzivač/frižider da se stvrdne. Za to vreme razbijte jaje u malu posudu i dobro ga umutite....