Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle.
Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
03. jun
Kako da odaberemo kačkavaljSavetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj.
A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
27. dec.
KačkavaljKačkavalj u kulinarstvu
Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
01. jun
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
22. jul
Kačkavalj na sačuKačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra.
Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
12. feb.
Pohovan kačkavalj u delongijuServirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica.
P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
23. feb.
Omiljeni kačkavalj u rerniStavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje.
Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom.
Prijatno!...
14. maj
Brz kačkavalj u rerniOstavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije.
Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
17. avgust
Vazdušasti kačkavalj u rerniKačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje.
Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
29. sep.
Pohovani kačkavalj u rerniU posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo.
Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
27. april
Najukusniji kačkavalj u rerniNeverovatno ukusno jelo, a miris koji se širi je jedinstven.
Pogodno je, kako za predjelo, tako i za laganu večeru....
13. mart
Pohovani kačkavalj u koriKačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji.
Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/.
Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
01. sep.
Kako se pohuje tilapija?Pohovani filet tilapije je sjajna ideja za jednostavnu, ali veoma originalnu večeru ili ručak.
Ova riba sadrži mnogo proteina i veoma malo masti. Zahvaljujući pohovanju riba postaje veoma sočna i ukusna. Možete da servirate...
24. jul
Kako se pohuje piletina?Piletina je među najčešćim i najpoželjnijim vrstama mesa za konzumaciju. To je jedan od glavnih izvora životinjskih proteina i pruža niz zdravstvenih koristi za telo.
Pileće meso pruža poželjan ukus i hranljiva svojstva...
24. maj
Kako da pohujete sa pivom?Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
02. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti.
Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
01. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuRastvorite list lisnatog testa i razvaljajte ga da se još više stanji. Važno je da je testo bude veoma tanko, kako bi postalo hrskavo i dobro se ispržilo.
3....
25. mart
Jednostavni pohovni kačkavalj u trouglićimaStavljamo tiganj sa uljem na ringlu i sačekamo da se zagreje.
Svaki komad kačkavalja dobro uvaljamo u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle....
20. jun
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPrvi korak je da se kačkavalj iseče na kriške debljine oko 1 cm. Narezani kačkavalj stavljamo u zamrzivač/frižider da se stvrdne.
Za to vreme razbijte jaje u malu posudu i dobro ga umutite....
23. april