Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pohuje tilapija?

Kako se pohuje tilapija?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako se pohuje tilapija?

Pohovani filet tilapije je sjajna ideja za jednostavnu, ali veoma originalnu večeru ili ručak.

Ova riba sadrži mnogo proteina i veoma malo masti. Zahvaljujući pohovanju riba postaje veoma sočna i ukusna. Možete da servirate filet tilapije sa gotovo svakim garnirugnom - pirinčem, krompir pireom, prosto salatom od povrća - ovo zavisi od vaših preferencija.

Evo i potrebnih sastojaka za 4 porcije pohovane tilapije:

Filet od tilapije - 8 komada (otprilike 500-600 g)

pšenično brašno - 300 g

jaje - 2 komada

so - po ukusu

crni biber - po ukusu

ulje - 50 ml

Operemo filete tilapije i sečemo ih na porcije.

U jednoj posudi ili dubljem tanjiru mutimo jaja i dodajemo prstohvat soli. U drugoj posudi pomešamo brašno sa malo soli i crnog bibera.

Umočimo svaki komad ribe prvo u brašno i pažljivo izlupkamo višak. Nakon toga umočimo u jaje.

Pohovanu ribu pržimo u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok se ne dobije zlatasta boja. Vreme je otprilike 6-7 minuta za svaku stranu i zavisi od veličine fileta tilapije i snage vaše ringle.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni