Pohovani filet tilapije je sjajna ideja za jednostavnu, ali veoma originalnu večeru ili ručak.
Ova riba sadrži mnogo proteina i veoma malo masti. Zahvaljujući pohovanju riba postaje veoma sočna i ukusna. Možete da servirate filet tilapije sa gotovo svakim garnirugnom - pirinčem, krompir pireom, prosto salatom od povrća - ovo zavisi od vaših preferencija.
Evo i potrebnih sastojaka za 4 porcije pohovane tilapije:
Filet od tilapije - 8 komada (otprilike 500-600 g)
pšenično brašno - 300 g
jaje - 2 komada
so - po ukusu
crni biber - po ukusu
ulje - 50 ml
Operemo filete tilapije i sečemo ih na porcije.
U jednoj posudi ili dubljem tanjiru mutimo jaja i dodajemo prstohvat soli. U drugoj posudi pomešamo brašno sa malo soli i crnog bibera.
Umočimo svaki komad ribe prvo u brašno i pažljivo izlupkamo višak. Nakon toga umočimo u jaje.
Pohovanu ribu pržimo u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok se ne dobije zlatasta boja. Vreme je otprilike 6-7 minuta za svaku stranu i zavisi od veličine fileta tilapije i snage vaše ringle.
Prijatno!