Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?
27. nov.
Voće i neko povrće najbolje je jesti sirovo, kako bi hranljive materije mogle biti iskorišćene na najbolji način. Međutim, vrlo često, zajedno sa korisnim supstancama progutamo i vrlo štetne....
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?
30. maj
Ako se biološki aktivne supstance iz sirove šargarepe apsorbuju samo 5%, onda se iz dinstane šargarepe već taj procenat povećava na 50....
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?
15. okt.
Začinite povrće Odabrano povrće stavite u veliku posudu. Sipajte kašiku dresinga za salatu u posudu....
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeKako da nateramo dete da jede voće i povrće
07. jul
Obično šargarepu možete servirati sirovu (hrskavu), kuvanu ili pasiranu na pire. Pogledajte koja metoda funcioniše u vašoj porodici....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća koje ćemo koristiti tokom zimskih meseci....
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Zamrznuto povrće se priprema mnogo brže od sirovog. Kada zamrznute pečurke treba da ih skuvate dok ne omeknu pre nego što ih stavite u zamrzivač....
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
Koliko god korisno bilo zeleno lisnato povrće, mora se dobro očistiti i oprati pre konzumiranja....
Sirovo usoljena ribaSirovo usoljena riba
31. mart
Dobija se odlična sirovo usoljena riba....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje. Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje....
Povrće u đuvečariPovrće u đuvečari
25. maj
Dodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata. Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
Kako da dinstamo prokelj?Kako da dinstamo prokelj?
25. maj
Da bi naučili kako se dinsta ili peče prokelj, nastavite da čitate tekst ispod!...
Kako da dinstamo meso?Kako da dinstamo meso?
05. dec.
Možete se uveriti u sve napisano ovde, kada budete pripremali dinstanog zeca sa povrćem, dinstanu kolenicu ili dinstanu svinjsku džigericu sa lukom....
Kako da dinstamo praziluk?Kako da dinstamo praziluk?
19. feb.
U većini slučajeva je potrebno da praziluk bude dinstan, jer mu je aroma tada mnogo bogatija....
Kako da dinstamo pečurke?Kako da dinstamo pečurke?
13. feb.
U kulinarstvu se od svih pečuraka najčešće koriste šampinjoni. Oni imaju prijatan ukus i kape su im obojene u belu ili braonkasto-žućkastu boju (takozvani braon šampinjoni). Niskokalorični su i dobri su za direktnu konzumaciju...
Marinada za sirovo mesoMarinada za sirovo meso
30. avgust
Meso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk. Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom. Pokrijte posudu i ostavite...
Da li je sirova riba bezbedna?Da li je sirova riba bezbedna?
26. maj
Da bismo razumeli da li je suši bezbedan, moramo da budemo svesni da li konzumacija sirove ribe sama po sebi predstavlja rizik. Bilo da je sirova ili marinirana, sirova riba nosi rizik od bakterijske kontaminacije....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Obratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite balzamičnim sirćetom. Možete staviti sok od limuna ili kriške....
Kako karamelizovati povrće?Kako karamelizovati povrće?
30. april
Postoji nekoliko načina na koje možete karamelizovati povrće. U dubokom tiganju možete zagrejati maslac, u njemu propržiti povrće do zlatno smeđe boje, a zatim dodati šećer....
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Povrće koje ste izabrali za mariniranje prelijte dobijenom smesom i ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim se može jesti pečeno u rerni, pečeno na roštilju, prženo ili dinstano....
Dijetalno povrće u rerniDijetalno povrće u rerni
22. jun
Očišćeno i iseckano povrće premestite u sasvim malo podmazan pleh maslinovim uljem dimenzija 35/25 cm. Povrću dodajte 2 kašike maslinovog ulja i ručno dobro izmešajte povrće da se naulji....
Pečeno povrće u kesiPečeno povrće u kesi
03. avgust
Sipa se sasvim malo vode u posudu, da se kesa ne zalepi. Povrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
Piletina, povrće i prosoPiletina, povrće i proso
05. april
Posoliti, pobiberiti, par puta promešati da blitva svene i skloniti sa vatre. Pred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....