Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Brzo testo za prlenkeStavite sve sastojke za brzo testo za prlenke u posudu i zamesite - treba da bude glatko i meko testo.
Oformite loptice, uvijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoje.
Razvucite rukama svaku lopticu....
13. feb.
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Testo za picu koje brzo nadolaziPokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 45 stepeni.
Tada će testo brzo da nadođe zbog tople masnoće, koju dodajemo takođe zbog soli koju kasnije dodajemo.
6....
27. maj
Kako da brzo razmrznemo ribu?Proces razmrzavanja ribe je najbolje obavljati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Samo tako možete da budete sigurni, da će se hranljivi sastojci u njoj sačuvati u velikoj meri.
Možete da probate da ubrzate proces...
28. april
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kao salata, pire ili prosto onako, kuvani krompir je veoma ukusna hrana koja se brzo priprema, ali je potrebno malo više nerava. Sigurno i vi mrzite ljusku, koja se odvaja i kida za vreme ljuštenja... Mnogo je neprijatno...
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Nezavisno od metode koju birate, treba prethodnod da operete krompir. Većina krompira nikada nije dovoljno oprana, tako da i dalje postoji prljavština na njima. Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite...
30. april
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravimo kuvano testoTesto možete da pržite i da pečete.
Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
12. avgust
Kako da razmrznemo lisnato testo?Najbolji način da ga razmrznete je da ostavite lisnato testo preko noći u frižideru i tada će ono biti spremno da ujutru od njega napravite mini lisnate pite....
08. feb.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
22. sep.
Kako da lako i brzo očistite ribu?Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
30. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Mešenje testa
Najverovatnije je mešenje testa mesto na kojem svi nailazimo na najveće poteškoće u pripremi testa....
02. jul
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Čišćenje lignji
Kako lako i jednostavno očistiti lignje? Lignje su veoma ukusna i zdrava morska hrana, ali da ne bi izgubile svoje korisne osobine, morate biti u stanju da ih pravilno skuvate. Lignje se mogu očistiti na...
26. avgust
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za HaluPre nego što bude gotovo za oblikovanje, testo za Halu ostavljamo u posudu, zavijamo i čekamo da duplo ili trostruko nadođe. Tada oblikujemo pletenice i ponovo ih ostavljamo da narastu dok im se obim ne utrostruči....
29. okt.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Testo od lukaUzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo.
Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
27. okt.
Testo za štrudluDodajemo 1/3 brašna, dobro izmešamo i ostavljamo na 1-2 minute kako bi mogla kiselina iz limuna da razvje gluten u brašnu.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo....
03. sep.
Testo iz frižideraSačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
06. okt.
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust