Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne kore mleka ili direktno od mleka. To je mlečni proizvod....
11. april
Pravi domaći maslacStavite najlonski poklopčić i počnite da tresete teglu. Za to je potrebno vreme, nemojte žuriti.
Svoj domaći maslac pravim kada se opuštam udobno sedeći na kauč ili dok gledam televizor....
11. feb.
Kako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
15. feb.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina....
28. januar
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Neosporno, najkorisniji je domaću maslac ili onaj maslac visokog kvaliteta iz prodavnice....
11. april
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemDodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaDa napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
26. januar
Da li da koristimo margarin ili maslac?Za razliku od onih kod maslaca, biljna ulja u margarinu imaju drugačiji hemijski sastav. Kao vrsta oni su nezasićeni.
Maslac se pravi od fermentisane ili sveže umućene pavlake ili od mleka....
25. avgust
2
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Pravi domaće pripremljeni kravlji maslacLep i pravi kravlji maslac se dobija samo od kvalitetnog domaćeg kravljeg mleka. A da bi bila veća količina maslaca, potrebno je da mleko bude masnije....
05. januar
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeZa pripremanje pravog espresa potrebno je da se poštuju određena pravila, čak i ako se on priprema u mašini za pravljenje kafe ili u aparatu za kuvanje kafe.
Savršen espreso počinje finim mlevenjem kafe u zrnu....
22. nov.
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećePostoje različiti načini testiranja pravog meda da bi se videlo da li je pomešan sa vodom ili drugim šećernim sirupima....
02. avgust
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarVažno pravilo je da sa gledne tačke gosta, viši elementi stoje pozadi, a najniži po pravilu ne bi trebalo da budu nacentrirani....
21. mart
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Šunka - šta treba da znamoŠunka - stvaranje nacionalnog blaga španske kuhinje
Sve zemlje po svetu gde se uzgajaju prasići prave šunku od svinjskog mesa....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Za taj cilj pogledajte ove korisne recepte za domaću tečnu čokoladu, domaće čokoladne bombone ili se pak počastite nekim braunijem sa pravom čokoladom ili punomasnim kakaom....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
30. maj
Rezanci - šta treba da znamo?U Egiptu se rezanci prže na ulju ili maslacu, a zatim se dodaju pirinač i voda.
U Somaliji se rezanci koriste za pripremu slatkog jela. Jede se kao desert ili prilog u somalijskim jelima od pirinča....
29. jun