Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li se trešnje mogu zamrzavati?Dobra vest za ljubitelje trešanja je da i one mogu da se čuvaju i u zamrzivaču. Za zamrzavanje se koriste zdrave, cele trešnje ili višnje....
10. april
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje ne škodi ukusu gotovih jela, a ne uništava ni korisne materije u hrani. Upravo suprotno, zamrzavanje čuva veliki deo korisnih materija u namirnicama....
18. mart
Višnje u lisnatom testuNa sredinu staviti kašiku krem sira, pa i jednu višnju (bez koštice).
Premazati pecivo razmućenim jajetom.
Peći oko 20 minuta na 180 stepeni C.
Posuti šećerom u prahu.
Prijatno!...
23. dec.
Mogu li da se zamrzavaju viršle?Rok trajanja u frižideru im je oko 5 dana, ali ako iz bilo kojeg razloga imate veću količinu, sigurno se pitate mogu li se viršle zamrzavati.
Najbolji način za njihovo duže čuvanje je zamrzavanje....
19. avgust
Višnje u šećeru bez kuvanjaOdaberu se dobro sazrele višnje.
Operu se, ocede se i očiste od koštica.
U suve tegle se poređa red šećera, red višnji i tako do vrha.
Završava se šećerom. Na kilogram voća ide 1, 5 kg šećera....
18. jun
Da li mogu da se zamrzavaju pečurke?Da biste ih sačuvali duže vreme, možete da ih zamrznete u zamrzivaču. Sveže pečurke ne mogu da se stave direktno u zamrzivač....
10. jun
Da li mogu da se zamrzavaju tikvice?Uvek birajte potpuno zdrave i mlade tikvice za zamrzavanje, nikako prezrele. Blanširane ili ne, sveže ili smrznute, svaka domaćica treba da omogući da ih ima tokom cele godine na raspolaganju za trpezu....
27. maj
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuZamrzavanje namirnica u zamrzivaču se dozvoljava i koristimo neku hranu nakon nekog vremena, a ne odmah....
22. okt.
Da li se deblja od pirinča?Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
21. dec.
Kako se čuvaju višnje i trešnje?Zamrzavanje trešanja i višanja
Zamrzavanjem trešanja i višanja osiguraćete da očuvaju svoju svežinu i ukus. Morate odabrati da li želite da ih očistite od koštica ili ne....
08. okt.
Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?Kruške se mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Za zamrzavanje krušaka, dobro je koristiti zimske sorte krušaka. A kako zamrznuti kruške da ne potamne?...
19. januar
Da napravite sami koktel trešnjeUmesto trešnje možete da koristite i višnju, ona takođe bude vrlo ukusna. Voće prelijte likerom tako da tegla bude skoro puna....
01. maj
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeTrešnje povišavaju nivo energije, Ako se osećate malaksalo, nemate energije ni za šta, prosto pojedite trešnje. Odmah nakon konzumiranja ćete osetiti priliv energije;
14. Trešnje su idealna hrana za ravan stomak....
26. jun
VišnjeVišnje se veoma teško čuvaju - u frižideru mogu najviše da izfrže do dva dana. Mogu se i zamrznuti u zamrzivaču i stajati tako dve nedelje, a ako se ušećere, onda mogu trajati i duže....
13. jul
Da li se goji od fruktoze u voću?Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
30. jun
Može li se kopriva zamrzavati u zamrzivaču?Odgovor je jednostavan - zamrzavanje u zamrzivaču. Kopriva može da se čuva smrznuta u zamrzivaču nekoliko meseci, a to neće uticati na njene kulinarske kvalitete....
01. maj
TrešnjeTrešnje (Prunus avium., Rosaceae) su dostupne u mnogim varijantama, ali uglavnom se najčešće konzumiraju samo dve vrste – divlja trešnja i višnja (Prunus cerasus)....
26. nov.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
27. april
Kako se zamrzava bundeva?Zamrznuta bundeva i pore se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču....
06. jun
Da li je korisno da se maslinovo ulje pije na prazan stomakMaslinovo ulje se uglavnom koristi u kulinarstvu, ali takođe ima veliku primenu i u kozmetici.
Maslinovo ulje je idealna zamena za suncokretovo ulje, jer je voema korisno za zdravlje. Kada se koristi ujutru na prazan...
05. april
Karamelizovane TrešnjeDodajte trešnje.
Karamel će se zgustiti, ali ovo ne treba da vas brine.
Trešnje će pustiti vodu/sok i istopiće se.
Smanjite ringlu i kuvajte dok ne ostane bez tečnosti....
12. jul
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak, poznat još i kao konzervans E901 čini voće, povrće i bombone sjajnim i usporava gubitak vlage i njihovo propadanje. On je bele boje, nema miris ni ukus.
To nije pravi vosak i dobija se od destilovanog...
30. januar