Bonapeti.rs»Saveti»Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?

Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?

Mogu li i kako se zamrzavaju kruške?

Kruške se mogu zamrznuti, ali se moraju poštovati neka pravila zamrzavanja. Za zamrzavanje krušaka, dobro je koristiti zimske sorte krušaka. A kako zamrznuti kruške da ne potamne?

Kruške, kao i drugo voće koje sadrži katehin kada je izloženo kiseoniku, počinju da tamne. Tajna da ne potamne kruške je limunska kiselina. Prilikom pripreme voća za zamrzavanje, odnosno tokom rezanja, treba ih poprskati limunskom kiselinom koja je rastvorena u vodi.

Drugi način je da ih potopite u rastvor koji sadrži limunsku kiselinu na 1 sat. Ovo će usporiti reakciju katehina dok se pripremate da zamrznete kruške. Ako ćete zamrzavati isečene kruške, možete ih natrljati limunom, pomorandžom, mandarinom ili drugim citrusnim voćem. Ako nemate takve plodove, možete koristiti askorbinsku kiselinu.

Koja je temperatura pogodna za zamrzavanje krušaka?

Kada poštujete odgovarajuću temperaturu, možete imati kruške tokom cele zime. Ako se čuva u frižideru, temperatura ne bi trebalo da padne ispod + 2 stepena. A ako ćete ih čuvati u zamrzivaču, temperatura treba da bude najmanje - 18 stepeni;

Kako zamrznuti sveže kruške za zimu?

Da bi vaše kruške i nakon odmrzavanja bile sveže i sačuvale ukus, plodove je potrebno da birate cele, bez rupa od insekata i trulih strana. Morate da poštujete sledeća pravila za zamrzavanje krušaka:

1. Kruške treba da operete pod tekućom vodom, a zatim ih osušite krpom. Moraju biti suve tako da se voda ne zamrzne, zajedno sa voćem;

2. Zatim morate oljuštiti voće i iseći ga na kriške, kocke ili četvrtine;

3. Ako na plodu ima oštećenja, uklonite ih;

4. Zatim ih stavite na tanjir i poprskajte limunskom kiselinom i ostavite u zamrzivaču na 2 sata;

5. Kada se kruške zamrznu po prvi put, stavite komade u posebne kese sa patent zatvaračem, uklonite vazduh i vratite ih u zamrzivač. Na ovaj način mogu trajati do 10 meseci.

Sa njima onda možete pripremiti kolač od kruške ili nešto zanimljivije kao što je govedina sa kruškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni