Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Losos u rerniNamažite losos dobro ovom pastom i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u teflonskom tiganju i stavite ribu da se zaprži sa svih strana bukvalno na nekoliko sekundi....
19. dec.
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće....
24. januar
Losos a la alikantinaPotopite losos u marinadu na nekoliko sati.
Marinada se pravi od maslinovog ulja, soka od limuna, seckanog crnog luka, bibera, soli, trakica čili paprike i peršuna....
20. sep.
Losos u Insant PotuU oba slučaja dinstana riba postaje izuzetno ukusna, sočna, a njene kosti se vade bez ikakvog problema.
Servirala sam tako što sam odozgo zalila s malo limunovog soka.
Losos u Instant Potu je veoma ukusan....
12. nov.
Losos u vatrostalnoj posudiPecite lososa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvadite u servirajte pečenu ribu dok je topla.
Losos u vatrostalnoj posudi je veoma ukusan....
30. jun
Marinirani losos u rerniDodajemo gotovog, na parčiće isečenog lososa, i ostavljamo taako oko sat-dva da odstoji.
Tako marinirana riba može da se ispeče na roštilju, ali ja više volim u rerni....
25. nov.
Losos sa pomorandžamaDodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane).
Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
08. feb.
Losos na pločiLosos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!...
01. feb.
Losos na roštiljuPremažite komade lososa ovom smesom i stavite ih da se peku na prethodno zagrejanu rešetku roštilja.
Ribu pecite po 7-8 minuta po strani u zavisnosti od njene debljine i veličine....
03. januar
Losos na tiganjuZagrejte maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivim dnom i stavite filete lososa da se zaprže, dok ne promene boju sa obe strane....
17. januar
Poširani losos u holandez sosuZagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta....
04. jun
Losos u sosu od šafranaAko je vaš losos tanji smanjite vreme.
5. Servirajte pečenu ribu dok je topla. Losos sa sosom od šafrana je jedinstven, probajte.
Prijatno!...
12. mart
Pečeni losos u er frajeruZa vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine.
Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate....
04. nov.
Specijalni losos u lisnatom testuPrvo ostavljamo pesto na situ da se ocedi od masnoće, ne bacamo je biće nam potrebna posle.
Nakon toga zapržimo spanać u maslacu dok ne omekša. Ostavlja se sa strane da se ohladi.
Losos se posoli i pobiberi....
19. avgust