Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga. Domaći kravlji sir je gotov....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Na isti način možete da usolite slaninu prethodno iseckana na kockice. Tada se svaka kockica usoli. Nakon usoljavanja slanina se istrlja crnim biberom i alevom paprikom i sitno iseckanim belim lukom....
Kako da usolimo palamidu i skušu?Kako da usolimo palamidu i skušu?
11. dec.
Ima različitih tehnologija za usoljavanje palamide i skuše, a koju ćete izabrati nije važno, već to diktira kvalitet ribe koju želite da usolite. Najvažnije je da odaberete sasvim svežu palamidu ili skušu....
Palamida u rerni sa krompiromPalamida u rerni sa krompirom
30. april
Stavite palamidu u namazanu posudu za pečenje. Oko nje poređajte oljušten i isečen krompir i prelijte sve sosom. Preko palamide možete da poređate krugove limuna....
Palamida u foliji iz rernePalamida u foliji iz rerne
10. april
Svaku palamidu namažite uljem spolja i stavite u parče aluminijumske folije. Nadev rasporedite u obe ribe i uvijte u čvrste paketiće. Pecite palamidu u foliji oko 30-40 minuta u umereno ugrejanoj rerni....
Palamida u krugovima sa paradajzomPalamida u krugovima sa paradajzom
17. maj
Palamida u kolutovima sa paradajzom je gotova....
Palamida u konzervi po starom ribarskom receptuPalamida u konzervi po starom ribarskom receptu
25. sep.
Saznajte takođe kako se pravi sveža usoljena palamida, ukusna pohovana palamida ili saznajte više o ribi palamidi....
PalamidaPalamida
14. jun
Koristi od palamide Palamida, osim što je ukusna hrana, izvor je mnogo korisnik materija. Jedenje palamide se odražava dobro na ceo organizam....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati...
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo. U svom prirodnom...
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Sušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu. Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...