Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
17. avgust
Kačamak za bebuU to se dodaje jedna kašičica kravljeg maslaca i dobro promešati. Sipajte kačamak u posudu.
Izmrvite sir na vrhu i lagano promešajte.
Na kraju se posipa sa malo aleve paprike. Kačamak za bebu se bebi služi topao....
08. dec.
1
Kačamak sa vrganjimaOvo je lagana varijanta za kačamak sa vrganjima i veoma je ukusna!
Prijatna priprema!...
23. nov.
Kačamak sa siromTreba da se dobije pire, ali da može da se razliva. Skidamo sa vatre i mešamo još 2-3 minuta.
Na dno pleha stavljamo malo maslaca i sipamo pola kačamaka....
30. jun
Kačamak od krompiraSkuvajte prethodno oljušten krompir u posoljenoj vodi, ocedite ga i izgnječite.
Dodajte namrvljen sir i dobro promešajte. Rasporedite dobijenu smesu u posudu za pečenje, pospite maslacem isečenim na kockice i kačkavaljem...
24. jun
Kačamak sa jajimaNakon toga smanjujemo vatru i ponovo mešamo, dok se ne zgusne, ali ne previše. Uzimamo pleh i u njega sipamo gotov kačamak. Stavljamo tiganj na vatru i unutra stavljamo maslac da se rastopi....
24. jun
Kačamak sa maslacemKad se smesa zgusne, dodajte mrvljeni sir i sklonite posudu sa vatre.
Dobijenu smesu rasporedite u činije.
Zagrejte maslac i dodajte alevu papriku.
U svaku činiju stavite po 1-2 kašike....
15. mart
Kačamak sa čvarcimaKuvajte kačamak dok se ne zgusne i dok kašika ne počne da ostavlja tragove prilikom mešanja i da se odvoji od polsude....
09. januar
Kačamak sa slaninomMešamo da se ne stvore grudvice.
Čim počne da se odvaja od dna posude presipamo u pleh, posipamo sirom i ugrejanom mašću.
Isečemo slaninu na sitne kockice, pržimo dok ne dobije zlatnu boju i sipamo na kačkamak....
23. dec.
Rodopski kačamak u glinenoj đuvečariSipajte kukuruzni kornfleks i mešajte dok ne nabubri i ne zgusne se. Začinite solju i ponovo promešajte oko 2-3 minuta.
Rasporedite gotovu smesu u glinene đuvečare (3 komada)....
26. dec.
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Kačamak sa mlevenim mesomSmanjimo vatru i polako sipamo brašno za kačamak, uz stalno mešanje, da se ne prave grudvice.
Nakon što se zgusne, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi i smesa postane homogena....
26. okt.
Kačamak sa Bolonjeze sosomOstavite da se krčka na umerenoj vatri otprilike 15 minuta uz periodično mešanje.
U tanjir stavite iseckani kačamak i na njega stavite Bolonjeze sos. Pospite bosiljkom.
Kačamak sa Bolonjeze sosom je gotov....
07. jul