Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Vok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje, a jela budu gotova za nekoliko minuta...
Kačamak za bebuKačamak za bebu
08. dec.
1
U to se dodaje jedna kašičica kravljeg maslaca i dobro promešati. Sipajte kačamak u posudu. Izmrvite sir na vrhu i lagano promešajte. Na kraju se posipa sa malo aleve paprike. Kačamak za bebu se bebi služi topao....
Kačamak sa vrganjimaKačamak sa vrganjima
23. nov.
Ovo je lagana varijanta za kačamak sa vrganjima i veoma je ukusna! Prijatna priprema!...
Kačamak sa siromKačamak sa sirom
30. jun
Treba da se dobije pire, ali da može da se razliva. Skidamo sa vatre i mešamo još 2-3 minuta. Na dno pleha stavljamo malo maslaca i sipamo pola kačamaka....
Kačamak od krompiraKačamak od krompira
24. jun
Skuvajte prethodno oljušten krompir u posoljenoj vodi, ocedite ga i izgnječite. Dodajte namrvljen sir i dobro promešajte. Rasporedite dobijenu smesu u posudu za pečenje, pospite maslacem isečenim na kockice i kačkavaljem...
Kačamak sa jajimaKačamak sa jajima
24. jun
Nakon toga smanjujemo vatru i ponovo mešamo, dok se ne zgusne, ali ne previše. Uzimamo pleh i u njega sipamo gotov kačamak. Stavljamo tiganj na vatru i unutra stavljamo maslac da se rastopi....
Kačamak sa maslacemKačamak sa maslacem
15. mart
Kad se smesa zgusne, dodajte mrvljeni sir i sklonite posudu sa vatre. Dobijenu smesu rasporedite u činije. Zagrejte maslac i dodajte alevu papriku. U svaku činiju stavite po 1-2 kašike....
Kačamak sa čvarcimaKačamak sa čvarcima
09. januar
Kuvajte kačamak dok se ne zgusne i dok kašika ne počne da ostavlja tragove prilikom mešanja i da se odvoji od polsude....
Kačamak sa slaninomKačamak sa slaninom
23. dec.
Mešamo da se ne stvore grudvice. Čim počne da se odvaja od dna posude presipamo u pleh, posipamo sirom i ugrejanom mašću. Isečemo slaninu na sitne kockice, pržimo dok ne dobije zlatnu boju i sipamo na kačkamak....
Rodopski kačamak u glinenoj đuvečariRodopski kačamak u glinenoj đuvečari
26. dec.
Sipajte kukuruzni kornfleks i mešajte dok ne nabubri i ne zgusne se. Začinite solju i ponovo promešajte oko 2-3 minuta. Rasporedite gotovu smesu u glinene đuvečare (3 komada)....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Kačamak sa mlevenim mesomKačamak sa mlevenim mesom
26. okt.
Smanjimo vatru i polako sipamo brašno za kačamak, uz stalno mešanje, da se ne prave grudvice. Nakon što se zgusne, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi i smesa postane homogena....
Kačamak sa Bolonjeze sosomKačamak sa Bolonjeze sosom
07. jul
Ostavite da se krčka na umerenoj vatri otprilike 15 minuta uz periodično mešanje. U tanjir stavite iseckani kačamak i na njega stavite Bolonjeze sos. Pospite bosiljkom. Kačamak sa Bolonjeze sosom je gotov....