Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja hrana povećava šećer u krvi?Koja hrana povećava šećer u krvi?
20. januar
Margarin, pavlaka i maslac takođe imaju sačuvano mesto u kategoriji proizvoda koji povećavaju šećer u krvi....
Da li med povišava šećer u krvi?Da li med povišava šećer u krvi?
13. okt.
Često možete čuti kako definišu dijabetes kao jednu od bolesti savremenog doba, i to nije slučajno. Dijabetes je socijalno značajna bolest koja pogađa ljude svih starosnih grupa. Ali strogo uzimanje lekova, insulina...
Kako sniziti šećer u krviKako sniziti šećer u krvi
01. jul
Posredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu. Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Ksilitol Ksilitol je šećerni alkohol sa slatkoćom slično onoj kod šećera. Niz proučavanja dokazuju njegove blagotvorne efekte na organizam....
Hrana koja smanjuje nivo šećera u krviHrana koja smanjuje nivo šećera u krvi
04. mart
Pravilna ishrana pomaže smanjenju šećera u krvi. Ishrana dijabetečara se ne može nazvati neadekvatnom, prosto, ona se sastoji od namirnica, koje smanjuju nivo šećera u krvi....
Hrana koja izaziva skok šećera u krviHrana koja izaziva skok šećera u krvi
14. april
Gazirana bezalkoholna pića - napici sa visokim sadržajem šećera, u ovom slučaju i alkoholni napici, značajno povećavaju rizik od razvijanja dijabetesa. Ograničite unos koka kole, brendija, vina itd. 3....
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaPovećanje nivoa šećera u krvi nakon obroka
12. mart
Svi znamo da ishrana koja sadrži prerađenu i štetnu hranu, meso i mlečne proizvode, dovodi do povišenog nivoa šećera i masti u krvi. To pomaže oslobađanju slobodnih radikala i oksidativnog stresa i izaziva biohemijsku...
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
Lakše se metabolizuje i zasićeniji je u poređenu sa kukuruznim sirupom, bogat fruktozom, može lako da poveća krvni pritisak (što je dobra stvar u nekim situacijama) i ima antidepresivni potencijal (sada imamo potvrdu, čokolada...
Doručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinuDoručak koji smanjuje šećer u krvi, holestereol i težinu
02. nov.
Odgovarajući doručak, koji oslobađa telo viška kalorija, osigurava stabilan nivo šećera u krvi, topi višak masnoće bez prepreka, čisti holesterol....
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi
15. mart
Glavni razlog da režim ishrane ima toliki uticaj na dijabetičare je nivo šećera u krvi. Na primer, visok nivo ugljenih hidrata povećava glukozu u organizmu....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Da li votka sadrži šećer?Da li votka sadrži šećer?
24. mart
Votka je alkoholni proizvod sa dugom istorijom. Svako ko je popio votku zna da je ovo najčistiji alkohol, ali sa njim treba postupati pažljivo....
Hranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krviHranljive namirnice preporučene kod povišenog šećera u krvi
13. feb.
Ljudi koji piju mnogo vode, smanjuju rizik od visokog nivoa šećera u krvi za 21%....
Jedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krviJedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krvi
11. jun
Sladak krompir može sniziti šećer u krvi. On pomaže u regulaciji šećera, tako što poboljšava insulinsku rezistentnost....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Lecitin štiti jetru od štetnog dejstva konzervansa, toksina, lekova i alkohola. Vitamini grupe B su uključeni u sve ćelijske procese, a vitamin E obezbeđuje normalnu apsorpciju kiseonika....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je visokokalorična hrana i povećaće vašu težinu. Tako da izbegavajte da ja jedete svakog dana, ako ste na dijeti. Ako konzumirate avokado u velikim količinama, tada ćete imati uznemiren želudac....
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Jeftina metoda proizvodnje je još više zastrašujuća - koristi se jednaka količina nikla i aluminijuma, kod koje je efekat korišćena količina da se poveća od jedan do deset posto od težine proizvoda....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...