Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Domaće suvo mesoProvučemo konac i stavljamo na provetrivo i hladno mesto da se suši 14 sana. Možete i uviti u novine, ali svaki dan menjajte novine i okrećite.
Nakon 20 dana je gotovo za konzumiranje....
29. avgust
Domaće teleće suvo mesoTeleče suvo meso je gotovo kad promeni boju.
Ovaj proces zavisi od vlažnosti vazduha i temperature. U povoljnim uslovima, do dve nedelje suvo meso bi trebalo biti gotovo....
17. avgust
Domaće svinjsko suvo mesoSuvo meso je možda najstariji način konzervisanja mesa. Prednost je što se pravi lako, dugotrajno je i na visokim temperaturama.
Nedostaci su slaninet i dugi period sazrevanja....
06. april
Klasično juneće suvo mesoOvako pripremljeno suvo meso može da se čuva u frižideru i do nekoliko meseci.
Klasično juneće suvo meso je spremno....
11. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Domaće suvo meso od svinjetineNakon 3-4 dana svinjsko suvo meso je spremno za konzumaciju, ali ako je vlažno, možda je potrebno i više vremena da se osuši meso.
Kada ga probate procenićete da li vam je sušeno meso gotovo....
27. april
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruSledećih 4-5 dana samo okrećite pileće suvo meso na drugu stranu po 2-3 puta na dan.
Suvo meso je gotovo nakon 8 do 10 dana....
09. januar
Ćureće suvo meso - meze za pivoZakačite na kuku i ostavite nedelju dana u hladu, na prohladnom mestu da se meso osuši dobro.
Ako vam se čini da je živo, ostavite ćureće suvo meso još nekoliko dana....
20. januar
Kako se špikuje meso?Prave se rezovi i u njih se stavljaju mali komadi slanine, šunke, povrća itd.
Međutim, najčešće se špikovanje vrši ubadanjem kroz razreze. Radi se uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Suvo meso od svinjskog ribića ili butaNakon 7-9 dana meso bi trebalo da je suvo. Možete ga čuvati u zamrzivaču, tako da možete jesti i leti....
11. avgust
Domaće suvo konjsko mesoSuvo meso čuvajte umotano u najlon kesama na suvom i hladnom mestu (frižideru)....
19. feb.
Meraklijsko suvo svinjsko mesoDruga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana.
Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
12. januar
Kako se pravilno seče meso?Glavna pravila za sečenej mesa
Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso....
18. jun
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.