Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kiseli kupus je verovatno najbolji i najzdraviji način da se kupus sačuva na duži vremenski period....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Evropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice. Sa...
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Šta da uradimo sa preostalim špagetama?
15. maj
Predložićemo vam nekoliko varijanti šta da uradite sa preostalim špagetama. Prva varijanta, koje bi se svako setio je da napravi drugi sos i da špagate iskoristi, a da pritom ima malo raznovrsnosti u obroku....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
On se kupuje kako bi se odmah pojeo. Postoji četiri tradicionalna regiona za proizvodnju šunke....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Teobromin je stimulans srca "sakriven" u čokoladi. Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati. Svuda čujemo da u slatkišima i tačnije u čokoladi ima mnogo štetnih materija i šećera, što...
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu, da bi prisustvovao kao sastavni deo proizvoda...
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko. Da, sigurno ste čuli ovaj naziv,...
Šta da skuvamo sa bundevomŠta da skuvamo sa bundevom
02. nov.
Među zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Giht je ozbiljna bolest koju karakteriše poremećeni metabolizam proteina u telu. Ovo je jedna od neizlečivih bolesti, ali je moguće smanjiti učestalost i trajanje kriza. Zbog toga se moraju znati karakteristike bolesti...
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Na listi najkorisnijih namirnica u tom pogledu su kuvani spanać i kuvani kupus, prema američkom Ministarstvu poljoprivrede i hrane. Nevegetarijanski izvori luteina su žumanca....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Kaže se da je supa jelo za dušu. A šta je duša supe? Neki su možda pogodili, da su to rezanci ili fida, kako se još rezanci nazivaju. Šta bi bila supa bez svog sastojka koji zasićuje i neočekivano je ukusan – bez rezanaca...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Isečete na sitno kupus, narendate šargarepu i krastavce, isečete na sitno kuvano pileće meso ili šunku. Dodate majonez i kečap, kao i so po ukusu....