Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaOstavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko.
Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
26. januar
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKiseli kupus je verovatno najbolji i najzdraviji način da se kupus sačuva na duži vremenski period....
20. dec.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Šta da jedete da biste ubili apetitEvropska statistika navoda da sve više ljudi radi od kuće, a termin "home office" je svima poznat, nezavisno od toga da li imaju i elementarna znanja iz engleskog jezika. Međutim, rad od kuće je mač sa dve oštrice.
Sa...
13. april
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Predložićemo vam nekoliko varijanti šta da uradite sa preostalim špagetama.
Prva varijanta, koje bi se svako setio je da napravi drugi sos i da špagate iskoristi, a da pritom ima malo raznovrsnosti u obroku....
15. maj
Šunka - šta treba da znamoOn se kupuje kako bi se odmah pojeo.
Postoji četiri tradicionalna regiona za proizvodnju šunke....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin je stimulans srca "sakriven" u čokoladi. Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati. Svuda čujemo da u slatkišima i tačnije u čokoladi ima mnogo štetnih materija i šećera, što...
05. april
Kolagen - šta treba da znateU omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu, da bi prisustvovao kao sastavni deo proizvoda...
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Da, sigurno ste čuli ovaj naziv,...
30. maj
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Šta da jedemo kod gihta?Giht je ozbiljna bolest koju karakteriše poremećeni metabolizam proteina u telu. Ovo je jedna od neizlečivih bolesti, ali je moguće smanjiti učestalost i trajanje kriza. Zbog toga se moraju znati karakteristike bolesti...
06. januar
Lutein - Šta treba da znateNa listi najkorisnijih namirnica u tom pogledu su kuvani spanać i kuvani kupus, prema američkom Ministarstvu poljoprivrede i hrane.
Nevegetarijanski izvori luteina su žumanca....
13. sep.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Rezanci - šta treba da znamo?Kaže se da je supa jelo za dušu. A šta je duša supe?
Neki su možda pogodili, da su to rezanci ili fida, kako se još rezanci nazivaju. Šta bi bila supa bez svog sastojka koji zasićuje i neočekivano je ukusan – bez rezanaca...
29. jun
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Šta da skuvamo za večeruIsečete na sitno kupus, narendate šargarepu i krastavce, isečete na sitno kuvano pileće meso ili šunku.
Dodate majonez i kečap, kao i so po ukusu....
04. mart