Često nam se dešava da namostanu špagete koje smo skuvali prethodne večeri, jer nismo uspeli da procenimo koliko da skuvamo ili neko od ukućana nije želeo da večera. Nije neophodno da ih bacite. Predložićemo vam nekoliko varijanti šta da uradite sa preostalim špagetama.
Prva varijanta, koje bi se svako setio je da napravi drugi sos i da špagate iskoristi, a da pritom ima malo raznovrsnosti u obroku. Evo nekoliko predloga:
Špagete sa pavlakom i skušom
Špagete sa tunjevinom i paradajzem
Špagete sa pesto sosom
Špagete na siciljanski način
Špagete sa mlevenim mesom i povrćem
Klasične špagete Bolonjeze
Špagete sa škampima i drugim morskim plodovima
Druga varijanta je da špagete ubacite u rernu. Varijante za to su da pripremite špagete sa slaninom i kačkavaljem, sa brokolijem i pavlakom ili sa mlevenim mesom i sosom.
Pored toga, već skuvane špagete mogu da se iskoriste i kao testenina za supe ili druga jela.
A šta mislite o salati sa špagetama? Evo jednog predloga i za salatu - jednostavno promešajte skuvane špagete sa majonezom, kiselim krastavčićima, kukuruzom i šunkom.
Ako volite kinesku kuhinju, možete eksperimentisati sa čime god želite, ali je klasika u tiganju sa prženim jajima i sirom.
Zašto da ne i kao lazanja - samo od špageta sa sosom za lazanju. Mmmm... to je tako ukusno!
Komentari