Facebook
Omiljeno
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno koliko...
Korisni saveti za domaćice početniceEvo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.
Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKarfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKoliko puta vam se dešavalo da spremate proizvode od testa i da doživite neuspeh u kuhinji? To se dešava ne samo zbog nedostatka iskustva, već i zbog nepridržavanja dragocenih saveta....
Korisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicamaU posudi pomešajte sve sastojke - prvo suve, nakon toga i tečne. Mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu i dobijete meko testo.
2. Uzmite kašikom od njega iz rasporedite u okrugao oblik na papiru za pečenje. Ostavite...
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Korisni keksići od oraha sa nadevom od jabukaDok su još topli uvaljamo korisne keksiće sa nadevom od jabuka u glukozu u prahu i poređamo na tanjir.
Pogledajte jođ kako da napravite tradicionalne orasnice ili omiljeni kolač od oraha....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Grčka kuhinjaSavremena grčka kuhinja
Danas se mnogi tradicionalni recepti transformišu u modernim grčkim restoranima, gde šefovi koriste lokalne i sezonske sastojke kako bi stvorili sveže interpretacije klasičnih jela....
Gurme kuhinjaOve namirnice se spremaju tako da se omogući našem organizmu maksimalno usvajanje svih korisnih sastojaka.
Jela gurme kuhinje se obično peku ili se spremaju na pari ili se dinstaju....
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Začini u arapskoj kuhinjiCimet
Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela.
9....
Sve o provansalskoj kuhinjiMasline - osnovna namirnica u Mediteranskoj kuhinji, tako što se koristi kako u prirodnom stanju, tako i u obliku masnoće....