Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno koliko...
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti. Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
Vitamin D jača zube, kosti, a vitamin B12 stimuliše stvaranje krvnih zrnaca, koji određuju ribu kao korisnu hranu kod anemije....
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
Karfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
Korisni keksići od ovsenih pahuljicaKorisni keksići od ovsenih pahuljica
16. nov.
Korisne keksiće od ovsenih pahuljica pecite 10 - 12 minuta na 170 stepeni. Prijatno!...
Pravilan korisni doručak bez glutenaPravilan korisni doručak bez glutena
11. nov.
Jedemo korisni doručak u šolji na suncu i čistom vazduhu sa osmehom....
Korisni kolač sa slatkom od šljivaKorisni kolač sa slatkom od šljiva
15. jun
Pecite korisni kolač sa slatkom od šljiva u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov....
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKorisni saveti pri pečenju proizvoda od testa
03. april
Koliko puta vam se dešavalo da spremate proizvode od testa i da doživite neuspeh u kuhinji? To se dešava ne samo zbog nedostatka iskustva, već i zbog nepridržavanja dragocenih saveta....
Korisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicamaKorisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicama
07. april
U posudi pomešajte sve sastojke - prvo suve, nakon toga i tečne. Mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu i dobijete meko testo. 2. Uzmite kašikom od njega iz rasporedite u okrugao oblik na papiru za pečenje. Ostavite...
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Zasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je! Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Korisni keksići od oraha sa nadevom od jabukaKorisni keksići od oraha sa nadevom od jabuka
10. april
Dok su još topli uvaljamo korisne keksiće sa nadevom od jabuka u glukozu u prahu i poređamo na tanjir. Pogledajte jođ kako da napravite tradicionalne orasnice ili omiljeni kolač od oraha....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Grčka kuhinjaGrčka kuhinja
25. nov.
Savremena grčka kuhinja Danas se mnogi tradicionalni recepti transformišu u modernim grčkim restoranima, gde šefovi koriste lokalne i sezonske sastojke kako bi stvorili sveže interpretacije klasičnih jela....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Ove namirnice se spremaju tako da se omogući našem organizmu maksimalno usvajanje svih korisnih sastojaka. Jela gurme kuhinje se obično peku ili se spremaju na pari ili se dinstaju....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Cimet Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela. 9....
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Masline - osnovna namirnica u Mediteranskoj kuhinji, tako što se koristi kako u prirodnom stanju, tako i u obliku masnoće....