Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarKako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvar
21. mart
Serviranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni. Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Očistite listove koprive i sitno ih naseckajte. U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta. Na samom...
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
Poželjno je da kašikom promešamo smesu u tegli da se povrće slegne i ako je potrebno sipa se salsa od paradajza. Odozgo dodajte po 2 supene kašike mirođije. Zatvaramo tegle i sterilizujemo 35 minuta....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo...
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Kačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Slanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost. Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju 10-15 minuta pre glavnog obroka treba da se konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba, šolja...