Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači prst. U prošlosti su je zbog ukusa nazivali rajskom smokvom. Osim što imaju odličan ukus, banane su izuzetno bogate hranljivim sastojcima....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Nakon što naučite kako avokado može brže da sazri, pogledajte i neke ideje za: supe od avokada, kreme od avokada, sendviči sa avokadom....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
Veoma interesantan i efikasan način je da zamrznete pire od banana....
Kako da naterate paradajz da brže sazri?Kako da naterate paradajz da brže sazri?
19. april
To se radi tako što ih pustite da stoje pored voća kao što su banane, koje emituju gas etilen. On je upravo i uzrok sazrevanja voća....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja. Međutim, ako nemate dovoljno...
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Ako volite da grickate banane, pogledajte naše recepte za: - bombone sa bananama; - deserti od banane; - palačinke od banane;...
Da li su zelene banane korisne?Da li su zelene banane korisne?
23. okt.
Evo i glavnih koristi od zelenih banana: Zelene banane zasićuju i smanjuju apetit Zelene banane su vrlo uspešne u utoljivanju gladi zbog visokog sadržaja vlakana....
BananeBanane
17. april
Nakon toga ih možete staviti u frižider, gde će im kora potamneti, ali banane neće izgubiti svoje hranljive sastojke. Ako hoćete da vam banane što pre sazre, stavite ih u papirnu kesu zajedno sa avokadom....
Kako da testo brže naraste?Kako da testo brže naraste?
01. maj
1
Da bi testo brže naraslo, prvo, treba testo da umesite sa namirnicama koje su na sobnoj temperaturi. Kod samog mešenja, kvasac treba da bude dobro aktiviran i da je ispunio posudu u koju ste ga stavili. Nikada ne stavljajte...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako da se pasulj skuva brže?Kako da se pasulj skuva brže?
10. januar
Čorba od pasulja se nalazi visoko na listi omiljenih jela, ali će vam svaki kuvar reći da prosto kao pasulj ne označava da je prosto i jednostavno da se pripremi ukusan pasulj. Jedan od problema sa kojim se susreću...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...