Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Lagani obrok sa paradajzomLagani obrok sa paradajzom
19. januar
Ugrejte paradajz, ali nemojte da proključa. Podelite paradajz u tanjire ili posude. Posolite prema ukusu. Operite praziluk i nasecite ga na polovine kolutova....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Ali ukoliko se razvije nakon obroka kada je telo sito i zadovoljno, izgleda malo čudno. Međutim, ne smeju da se zanemare simptomi kao što su bol ili opšta slabost nakon obroka....
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Nakon toga napravite oblogu sa tupferima, natopljenim u napitak od kamilice. Ako osetite da vas peče po rukama od ljutih paprika nakon što ih isečete, nemojte prati ruke sapunom, pošto to nije spas....
Lagani mlečni obrok sa čiomLagani mlečni obrok sa čiom
04. sep.
Ostavite lagani mlečni čia obrok u frižideru najmanje 30 minuta....
Povećanje nivoa šećera u krvi nakon obrokaPovećanje nivoa šećera u krvi nakon obroka
12. mart
Sve ovo se dešava do 4 sata nakon obroka. Kako sniziti nivo šećera u krvi nakon obroka? Morate prirodno promeniti svoju ishranu....
Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!Najštetnije greške nakon obroka, koje svi pravimo!
01. avgust
Svako ima navike koje često radi nesvesno nakon ishrane. Ali znate li koliko štetne mogu da budu te navike? Evo najvažnijih i često dopuštenih grešaka nakon što smo dobro jeli: 1....
Jednostavan i zabavan obrok za decuJednostavan i zabavan obrok za decu
09. avgust
1
Jednostavan i zabavan obrok za decu je spreman....
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Na prvom mestu, probajte da ne jedete pasulj, kupus, uopšte mahunarke, ako primetite da nakon njiovog konzumiranja imate gasove i nadutost....
Zdrav obrok na tanjiru - povrće sa piletinomZdrav obrok na tanjiru - povrće sa piletinom
02. april
Premazati kokosovim uljem i staviti da se peče 10 minuta na 200 stepeni. Za to vreme očistiti prokelj, oprati patlidžan i iseći na delove oko 4cm....
Koliko vremena nakon obroka može da se trenira?Koliko vremena nakon obroka može da se trenira?
15. dec.
Većini, ipak, nije najjasnije treba li da se jede pre treninga i ako da, koliko vremena treba da prođe nakon obroka da bi se treniralo....
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporŠta da radite ukoliko vam je metabolizam spor
26. feb.
Takođe je dobro da pijete tečnosti 30-40 minuta pre i posle obroka, a ne za vreme. Na ovaj način vaš organizam efikasnije počinje da sagoreva masnoće. 5....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da radimo, ako prejedemo?Šta da radimo, ako prejedemo?
20. april
Pitanje je šta da radimo, kada semo već poremetili režim ishrane i preterali sa jelom....
Šta da jedemo nakon povraćanja?Šta da jedemo nakon povraćanja?
28. maj
Povraćanje je ipak obično simptom različitih oboljenja, ali samo po sebi ne traži lečenje, osim ako povraćanje nije višekratno i obilno. Obilno povraćanje je teško stanje, koje obavezno traži lekarsku pomoć....
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon proliva
07. feb.
Umesto da pijete tečnost zajendo sa vašom hranom, pijte je između obroka. • Izbegavajte da jedete tešku hranu, dok traje proliv. Kada se dijareja poboljša, možete početi da jedete težu hranu u malim količinama....
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate....
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Šta da radimo sa preostalim žumancima?
24. mart
Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer....
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo? Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Nakon 15 minuta ih okrenite....
Domaći proteinski šejk nakon treningaDomaći proteinski šejk nakon treninga
27. maj
Potopite orahe u vodu prethodne noći. Oljuštite natopljene bademe i stavite ih u blender zajedno sa indijskim orahom, sitnim sirom, mlekom, voćem i medom. Blendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte proteinski...
Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?Šta da jedete nakon konzumacije belog luka?
30. jun
Ukus belog luka, međutim, košta nas gubitka svežeg daha nakon jela. Dobra vest je da se ove neprijatnosti možete rešiti uz pomoć nekih proizvoda....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite....