Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovsene pahuljice sa čia semenkamaKad čia semenke nabubre u jednu činiju stavite ovsene pahuljice, čia semenke i zalijte sve to sa bademovim mlekom.
Ostavite jedno 10 minuta da se to sve lepo sjedini....
18. feb.
1
Ovsene pahuljice sa urmama i bademimaIsečemo ih i pomešamo sa ovsenim pahuljicama zajedno sa tahinijem i mrvljenim bademima.
Posipamo kašu svežim borovnicama i gotovi smo.
Ovsene pahuljice sa urmama i bademima su veoma ukusne....
28. jul
Ovsene pahuljice sa svežim i sušenim šumskim voćemRaspite u posudice ovsene pahuljice i ukrasite kašu svežim jagodama i američkim borovnicama.
Ovsene pahuljice sa svežim i sušenim šumskim voćem su gotove....
11. jun
Ovsene pahuljiceVrste ovsenih pahuljica
Postoje dve vrste ovsenih pahuljica prema načinu njihove obrade: fine i krupne....
14. april
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Božićne pahuljice od đumbiraKada se ohlade možete razviti svoju maštu i nacrtati lepe pahuljice smesom od odvojenog belanca i šećera u prahu - toliko da se dobije srednje gusta bela smesa....
25. feb.
Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeruU galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru.
page1. Ovsene pahuljice za doručak
Dobar doručak nas priprema za dan....
18. nov.
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Ovsene pahuljice za večeru ili 5 super namirnica - prijatelja snaOvsene pahuljice - mnogi ljudi ih jedu za doručak, ali su ovsene pahuljice pogodne i za večeru, jer ugljeni hidrati koji sadrže dovode do oslobađanja serotonina u organizmu....
15. jun
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Potapanje orašastih plodova u vodu uklanja inhibitore i fitinsku kiselinu i oslobađa vitamine i minerale u orašastim plodovima, tako što olakšava organizmu da ih apsorbuje....
13. april
Da li se goji od ovsenih pahuljica?Ovsene pahuljice imaju svojstvo da ubrzavaju i poboljšavaju peristaltiku creva, a to je osnovna za zdravu ishranu. Prema mnogim dijetolozima ovsene pahuljice su među najzdravijom hranom....
07. feb.
Ovsene MekinjeSve je jasnije da je to jedna od najvrednijih namirnica i nije slučajno što se ovas i ovsene pahuljice danas smatraju odličnim zdravim doručkom....
26. okt.
Pirinčane PahuljiceSastav pirinčanih pahuljica
100 g pirinčanih pahuljica ima 379 kalorija, 89 g ugljenih hidrata, 0.5 g masti i 3.8 g proteina....
05. dec.
Kikiriki pahuljiceU dobijenu masu umešati pirinčane pahuljice i sve dobro i ravnomerno sjediniti.
U tepsiju staviti pek papir pa na njega staviti dobijenu masu u ravnomerno je rasporediti.
Staviti u frižider da se stegne....
23. dec.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Ovsene palačinkeOvsene pahuljice pomešajte sa solju, šećerom i soja sosom. Jaja umutite i dodajte u smesu....
15. jul
Ovsene gurabijeDodajemo masnoću, brašno, cimet i ovsene pahuljice i suvo grožđe.
Namazanim rukama uzimamo od smese i pravimo loptice.
Peku se u umerenoj rerni na 200 stepeni dok ne budu zlataste....
21. dec.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart