Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Nema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje. Božićni kolačići...
Kobasice u testuKobasice u testu
01. jul
Gornju stranu zarezati na nekoliko mesta, a na donju stranu staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa)....
Kobasice u lisnatom testuKobasice u lisnatom testu
05. maj
Začinite biberom i solju i ostavite jabuke da se karamelizuju. Isecite kobasice na jednake parčiće od po 5-6 cm. Isecite listove lisnatog testa na pravougaonike....
Kobasice u paradajz sosuKobasice u paradajz sosu
09. april
U tiganju sa malo masnoće kratko urpžiti kobasicu, na kojoj su napravljeni rezovi na nekoliko mesta. Dodari kobasicu u paradajz sos i kada se zgusne, skloniti sa vatre....
Kobasice od divljačiKobasice od divljači
13. okt.
Posle se pune mlevenim mesom, pri čemu se zavežu prvo sa jedne strane, a na kraju punjenja i sa druge. Gotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru....
Krompir i kobasice u pavlaciKrompir i kobasice u pavlaci
14. april
2
Gotovo jelo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Krompir i kobasice u pavlaci služiti kao glavno jelu uz sezonsku salatu. Prijatno!...
Kobasice i krompir u rerniKobasice i krompir u rerni
27. okt.
Odozgo poređajte tanke kobasice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok jelo ne bude gotovo, a ako ima potrebe, dolijte malo vode. Poslužite uz kupus salatu i hladno pivo. Brzo i ukusno jelo za leto!...
Italijanske kobasice sa paradajzomItalijanske kobasice sa paradajzom
08. avgust
Ostavite sos da se krčka otprilike 15 minuta na slaboj vatri. Vratite u sos kobasice, stavite poklopav i kuvajte na tihoj vatri još 15 minuta. Okrenite kobasice na sredini kuvanja....
Kobasice sa paradajz sosomKobasice sa paradajz sosom
30. avgust
Dodajte ih u zapečene kobasice i pecite još 10 minuta. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i dodajte u kobasice i povrće, bujon od povrća i paradajz koji ste prethodno začinili solju, biberom, šećerom i bosiljkom....
Kobasice na kiselom kupusuKobasice na kiselom kupusu
01. april
Kada se uprži, dodajte začine i so, ako je potrebno. Sipajte kupus u odgovarajući pleh. Propržite kobasice na kratko u masti. Poređajte preko kupusa i tako stavite u rernu. Pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta....
Kobasice iz grada EleniteKobasice iz grada Elenite
09. sep.
Smesu dobro zamesite i ostavite da odstoji tokom jedne noći na hladnom mestu, ali ne da se zamrzne. Smesom napunite pripremljena svinjska ili goveđa creva. Kobasice se suše 4-5 dana na provetrivom i hladnom mestu....
Mini kobasice sa krompirićimaMini kobasice sa krompirićima
22. januar
Poređajte kobasice preko krompira. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne budu gotov i krompir i kobasice....
Bratwurst KobasiceBratwurst Kobasice
03. nov.
Proizvodnja bratwurst kobasice Kao i kobasice kod nas, tako se i bratwurst kobasice kod Nemaca znatno razlikuju u različitim delovima zemlje....
Veganske kobasice u sosu sa krompiromVeganske kobasice u sosu sa krompirom
08. jun
Sve izmešati, staviti u pleh da se peče u rerni na 250 stepeni 25 minuta , pa staviti posle cele kobasice pored krompira i peći u rerni još petnest minuta....
Kobasice i marinirane šnicle na roštiljuKobasice i marinirane šnicle na roštilju
07. april
Po kobasici se pravi nekoliko laganih razreza i stavlja se da se dobro iseče na zagrejanom roštilju. Na roštilj stavljamo i marinirane šnicle. Okrećemo kako kobasicu tako i šnicle sa obe strane dok ne bude gotovo....
Kobasice sa krompirom u rerniKobasice sa krompirom u rerni
23. nov.
Jedite sa zadovoljstvom kobasice sa krompirom u rerni....
Kobasice sa paprikama u lepinjiKobasice sa paprikama u lepinji
20. okt.
Kobasicu nasecite na komade i ispržite je u ulju dok ne promeni boju sa svih strana (oko 15 minuta)....
Kobasice sa pečurkama i krompiromKobasice sa pečurkama i krompirom
21. januar
Malo pre nego što sklonite s vatre posudu sa kobasicom i krompirom, zgusnite sos brašnom razmućenim u čaši vode. Servirajte kobasice sa pečurkama i krompirom sa salatom po želji! Uklapa se i trušija i zelena salata....
Kako se suše vrganji?Kako se suše vrganji?
11. januar
Vrganji su veoma ukusne i korisne pečurke. Ako imate veću količinu ove vrste pečuraka i želite da ih sačuvate duže vreme, u pomoć priskače sušenje pečuraka. U ovom savetu ćemo vam reći kako možete sušiti vrganje kod...
Kako se suše urme?Kako se suše urme?
15. nov.
Urme su plod palme. Urma je jedno od najstarijih voćki, koje su poznate čoveku. Skoro 4 milenijuma se uzgajaju u pustinjama severne Afrike i bliskog istoka. Osim što su slatke i mirisne, urme su veoma korisne. U suvim...
Krompir pire, kobasice i masline u đuvečariKrompir pire, kobasice i masline u đuvečari
21. feb.
U pire dodajte i naseckane masline, kobasicu i peršun. Dobro promešajte i sipajte smesu u đuvečare do polovine. Promešajte sir i ljutenicu i stavite preko pirea. Prekrijte preostalim pireom....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Da biste počeli sa pravljenjem domaćih sudžuka i kobasica, prvo treba da razjasnimo kakvo meso se koristi. Važan korak u pravljenju kobasica je odnos mesa....