Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko soli se stavlja u pršutu?Koliko soli se stavlja u pršutu?
21. feb.
Začinjena pršuta se stavlja na suvo i provetreno mesto, obešena da se suši....
Koliko soli se stavlja u turšiju?Koliko soli se stavlja u turšiju?
19. avgust
Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju....
Ukusna ljutenica u rerniUkusna ljutenica u rerni
31. avgust
Treba da se dobije gusta ljutenica, nakon što je gotova propuštamo je kroz blender ili kuhinjski robot. U sezoni ljutenice obavezno probajte naše recepte za krupno mlevenu ljutenicu ili domaći kjopoolu....
Pikantna ljutenica u multikukeruPikantna ljutenica u multikukeru
04. okt.
Nakon što bude gotovo, ponovo ocedimo vodu koja se odvojila i sameljemo u zavisnosti kako ko vili. Možete napraviti krupnije samlevenu ljutenicu ili finu....
Domaća ljutenica u rerniDomaća ljutenica u rerni
01. okt.
Tako napravljena ljutenica je spremna da se namaže na kriške....
Domaća ljutenica u šerpiDomaća ljutenica u šerpi
19. okt.
Beli luk se pasira i dodaje u već gotovu ljutenicu. Domaća ljutenica u šerpi se sipa u teglice i stavlja se da provri 10 minuta....
Gusta ljutenica u rerniGusta ljutenica u rerni
21. okt.
Kuvamo dok se ne dobije željena gustina ljutenice. Nakon toga raspoređujemo u teglice i sterilizujemo 10-15 minuta. Po želji možete da dodate sveže iseckan peršun. Bogata ljutenica u rerni je gotova....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Već dugi niz godina se tvrdi da bela rafinisana so je bela smrt. Višegodišnjim ispitivanjima, u kojima je učestvovalo preko nekoliko desetina hiljada ljudi srednjeg godišje dobi, došlo se do zaključka da redovna konzumacija...
Ljutenica u rerni - Aroma jeseniLjutenica u rerni - Aroma jeseni
04. sep.
Kada probate ovu ljutenicu, očaraće vas njen neverovatni ukus i neuporedivi miris....
Koliko soli se stavlja u teglu mesa?Koliko soli se stavlja u teglu mesa?
04. nov.
Konzerviranje i sterilizacija mesa često olakšava domaćicama posao. Priprema tegli sa mesom nije težak i dug proces. Meso možete lako sačuvati tako da ga možete koristiti kad god želite i kako god želite. Međutim...
Koliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticamaKoliko tačno soli treba da se doda domaćim sudžucima, kobasicama i ćufticama
14. nov.
Ipak, dobro je znati da na 1 kg mlevenog mesa nije potrebno stavljati više od 18-20 g soli; Pogledajte takođe koji začini se stavljaju u ćuftice i kako se pripremaju ukusne sočne ćuftice....
Domaća ljutenica u pekari za hlebDomaća ljutenica u pekari za hleb
05. okt.
Ako niste ocedili dobro povrće od vode možda će ljutenica biti vodena, onda uključite ciklus ponovo. Kad bude gotovo, pospite peršunom, zatvorite poklopac i ostavite da se ohladi....
Koliko soli se stavlja u smesu za ćuftice?Koliko soli se stavlja u smesu za ćuftice?
07. sep.
A što se tiče soli - samo stavite onoliko koliko vam odgovara po vašem ukusu....
Zašto se u ljutenicu stavlja sirće?Zašto se u ljutenicu stavlja sirće?
25. sep.
Pogledajte i koliko šećera staviti u ljutenicu, koliko soli staviti u ljutenicu i koji začini su pogodni za ljutenicu....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Kamena i morska so uvek su igrale važnu ulogu za ljude. So nije samo začin. So sadrži elemente koji određuju stanje našeg zdravlja. Veruje se da Kolumbo ne bi stigao u Ameriku da nije imao soli na svom brodu za soljenje...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko se soli stavlja na 10 l vode za kiseli kupus?Koliko se soli stavlja na 10 l vode za kiseli kupus?
10. dec.
Skoro da nema domaćinstva, koje svake jeseni ne stavlja kupus u burad....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Stavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem. Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
E321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom. Na mnogim...
Pile na soliPile na soli
15. avgust
Stavite pile u pleh preko soli, uključite rernu na 170 stepeni i pecite oko sat vremena. Izvadite pleh, izvadite pile na tanjir i poslužite....
Riba na soliRiba na soli
23. sep.
U pleh sipamo so i stavljamo ribu, ne začinjavamo je. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Za to vreme iseckamo beli luk u tanjiru, dodajemo sok od pola limuna, mirođiju i to je sos za ribu....