Konzerviranje i sterilizacija mesa često olakšava domaćicama posao.
Priprema tegli sa mesom nije težak i dug proces. Meso možete lako sačuvati tako da ga možete koristiti kad god želite i kako god želite.
Međutim, prilikom soljenja i aromatiziranja mesa greške se često prave iz neznanja i to može pokvariti veliku količinu sirovog proizvoda.
Kao što znate, deo sa dodavanjem soli u teglu mesa je trenutak kada treba da budemo najpažljiviji.
Ako nismo sigurni, dobra je ideja da otvorite stare kuvare ili da pregledate internet kako biste bili sigurni da je količina soli koju treba da dodate odgovarajuća.
Najlakši način da to učinimo je osnovno pravilo da je odgovarajuća količina soli po kilogramu mesa koju možemo dodati 25 g.
25 grama soli prema kuhinjskim merama su 4 kašičice.
U teglu od 580 ml, količina soli koja se dodaje u ovom slučaju je 2 i 1/2 kašičice soli.
Međutim, uvek verujte sopstvenom ukusu, jer ako niste ljubitelj slanih jela, ova količina soli u tegli mesa možda vam se učini previše.
Komentari