Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo ukusne kroasaneNezavisno od činjenice da su francuski kroasani bez nadeva, oni se već pune sa nečim ukusnim, čokoladom, kremom, džemom, čak i sitnim sirom, sirom itd....
03. jul
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako da pripremimo ukusne i zdrave voćne sokove?Voćni sokovi sadrže voćnu vodu u kojoj su rastvoreni šećer, minerali, organske kiseline, vitamini, enzimi i drugi životno važni elementi za ljudski organizam....
05. april
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Za pripremu ukusnog kineskog prženog pirinča dobro je koristiti jasmin pirinač za tu svrhu....
23. maj
Kako da napravimo sajderDodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća. Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca....
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da pravilno začinite salatu?Po želji, salate možete da začinite i sa svežim ili sušenim biljem, prema vašem ukusu.
Ne zaboravite da salate morate da začinite neposredno pre posluženja i da ih konzumirate odmah nakon toga....
08. jun
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da napravimo kandirano voće?Ovi šareni komadi bogatog ukusa, kuvani u gustom šećernom sirupu zamene su za slatkiše u dijetama, a koriste se i za dekoraciju peciva i pripremanje deserata....
22. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake....
25. avgust
Kako da napravimo karamel bez greškeAko se to ne desi ipak, ne brinite, zato što će ih biti malo i neće uticati na ukus recepta kojeg pripremate....
17. mart
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima....
19. maj
Kako da napravimo domaće suvo grožđeU suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe unutra da vri ne duže od tri sekunde....
15. maj