Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da ispečemo orašaste plodove?Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
22. feb.
Kako da ispečemo domaći hlebNakon što dobijet smesu, počnite da mesite dok se ne stvori meko i lepljivo testo. Da bi vam bilo lakše, mesite na brašnom posutoj radnoj površini. Treba da dobijete meko testo, ali ne treba više da se lepi....
24. jul
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravimo kuvano testoTesto možete da pržite i da pečete.
Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
12. avgust
Vazdušasto testo bez kvascaGotovo testo prebaciti u posudu, prekriti krpom i ostaviti 40 minuta.
Od gotovog testa bez kvasca rezati komade i pripremati piroške, krofnice, itd....
10. avgust
Kako da napravimo karamel bez greškeSvako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
17. mart
Kako da otvorimo vino bez vadičepaNema tužnije stvari na svetu nego da kupite flašu dobrog vina, da dođete kući sa ogromnom željom da popijete jednu čašu vina i da shvatite da nemate vadičep.
Ili ste pozvali specijalnog gosta, vadite flašu odstalajog...
15. mart
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaNajveći problem, nakon pripreme nekog jela u rerni, je kako da je očistimo. Zadatak nije tako lagan, zbog nagomilane masnoće i zagorelosti. Zbog tog problema mnogi se koriste jakim veštačkim preparatima.
Međutim, oni...
09. mart
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Ako pravite pogaču ili hleb od mešenog testa, često kada ih ispečete, kora je tvrda, a unutrašnjost je previše suva i mrvičasta, posebno u sredini....
02. jul
Da ispečemo semenke suncokretaSuncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika.
U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
20. jun
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?upija razne mirise i ako smo u rerni pekli ribu ili jelo s jakim začinima, dobro je da je prethodno dobro provetrimo;
- A kako da znamo da li je testo ispečeno?...
31. mart
Testo za picu bez kvascaTesto je za tanku koru, ne za debelu.
Po želji u testo možete da dodate sušeni origano ili bosiljak....
25. mart
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaMožete biti savršeni kuvar, ali zadatak da ispečete pogače, pice, pite od domaće pripremljenog testa sa kvascem je još uvek ostaje nerazrešen: testo ili je dosta tvrdo, ili ponekad je previše lepljivo ili ne želi da...
26. maj
Mešano testo za picu bez kvascaVratite picu na još 15 minuta u rernu na istoj temperaturi i onda možete da je poslužite.
Mešano testo za picu bez kvasca je spremno....
29. sep.
Kako se pravi masno testoMasno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
01. januar