Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se jede smokva?Kako se jede smokva?
23. jul
Od smokava se pravi ukusno slatko, sirup, ili se suše....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Leto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži. Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Suve smokve mogu biti pokrivene belim slojem - to su kristali šećera. Za sušenje su najodgovarajuće svetla, a ne tamna sorta smokava....
Džem od smokve sa orasimaDžem od smokve sa orasima
20. april
Smokve operite i ogulite. Nakon toga ih isecite na kockice. Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
Slatko od smokvi s limontusomSlatko od smokvi s limontusom
23. feb.
U duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
Džem od smokvi i konjakaDžem od smokvi i konjaka
10. okt.
Limun se opere i popari u vreloj vodi. Kora se oljušti veoma tanko i iseče se na veoma tanke tračice. Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so....
Slatko od smokava u rerniSlatko od smokava u rerni
16. sep.
Tako se peče slatko od smokava, ali na ovoj temperaturi ne ključa i ne peni se. Povremeno promešajte i kada se sirup zgusne, ali ne previše, skoro je gotovo....
Kolač od smokvi sa orasimaKolač od smokvi sa orasima
24. mart
Nakon pečenja okrenite kolač i ostavite da se ohladi. Kolač od smokvi sa orasima ja gotov....
Džem od smokvi u multikukeruDžem od smokvi u multikukeru
20. mart
Oljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane. Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Slatko od zrelih smokvi sa limetomSlatko od zrelih smokvi sa limetom
21. sep.
Stavljaju se smokve i meša se. Vru jako 30 minuta. Dodaje se limuntus i narendana kora limete. Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
Smokve s kozijim sirom i pršutomSmokve s kozijim sirom i pršutom
25. april
Pre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
Slatko od smokvi sa smeđim šećeromSlatko od smokvi sa smeđim šećerom
04. okt.
Operu se smokve, iseku se na kocke i ostavljaju se posute šećerom u posudi tokom jedne noći u frižideru. Sledećeg dana smokve su pustile vodu....
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSlatko od zelenih smokvi i limontusa
29. jul
Sečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu. Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
Predjelo od smokvi i plavog siraPredjelo od smokvi i plavog sira
02. jul
Umotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota. Pospite svaku smokvu seckanim orasima. Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Babino slatko od celih smokvi sa rozetlomBabino slatko od celih smokvi sa rozetlom
18. avgust
Sklanjam penu i ostvljam slatko da vri oko 15 minuta, nakon čega sklanjam sa ringle i ostavljam smokve da ostoje 5 sati, da se upiju i napoje šećernim sirupom....
Jednostavni kolač od smokava i sitnog siraJednostavni kolač od smokava i sitnog sira
04. januar
Kada se dobro upiju, dodajte vanilu i sitni sir. Počnite da dodajete brašno sa praškom za pecivo - kašiku po kašiku uz neprestano mešanje. Preko smokava rasporedite gusto testo za kolač....
Slatko od zrelih smokvi na moj načinSlatko od zrelih smokvi na moj način
22. feb.
Ubacite smokve unutra i nakon što se sirup zgusne dodajte i ostatak kiseline. Sklonite slatko od zrelih smokvi sa ringle i aromatizujte vanilom. Ostavite da odstoji 4 do 5 sati, da smokve dobro nabubre....
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraJednostavno slatko od smokava i žele šećera
18. okt.
Uključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva. Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih. Okrenite tegle sa slatkom od smokava poklopcima na dole i ostavite ih preko noći. Prijatno....
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom
27. avgust
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...