Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremariba vremenom skuvati i može pasti preko ivice;
- pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja, pospite kožu biberom, solju i začinima;...
07. avgust
Kako se priprema domaći majonez od maslinovog ulja?Osnovni sastojci domaćeg majoneza su žumanca, sok od limuna, maslinovo ulje, so i šećer.
Ako pripremate domaći majonez sa maslinovim uljem i senfom, možete da dodate i biber po ukusu....
30. mart
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog uljaKad je domaći majonez gotov, stavite ga u frižider da očvrsne.
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog ulja idealan je za sosove i ne samo za njih....
21. avgust
Lignje na ploči sa sosom od maslinovog uljaUključite ploču da se zagreje na maksimalnu temperaturu. U tiganj sa velikim prečnikom sipajte sasvim malo maslinovog ulja i kada se dobro ugreje stavite pipke....
18. okt.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Domaći majonez od sojeU majonez od soje može da se doda i miso pasta, ali treba da se pazi, jer je slana i u tom slučaju treba da se izbaci soja sos ili da se stavi balansirana količina od oba....
11. nov.
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaUobičajeni majonez ima konzistenciju guste pavlake i priprema se sa biljnim uljem do 80%. Glavni predstavnik je tradicionalni majonez od jaja....
29. okt.
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Domaći majonezVeoma je jednostavan i mnogo ukusniji ovaj domaći majonez od onih iz prodavnice....
17. sep.
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Kada imate savršeno umućen domaći majonez, možete sebi priuštiti minut kreativnosti koristeći ga za različite soseve od majoneza ili u sam majonez možete dodati začine poput majorana, origana, peršuna, korijandera, kurkume...
08. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Domaći majonez GarantUmute se stavljajući nožić štapnog miksera na dno, uključi se i postepeno se podiže.
Tako napravljen majonez će se zgusnuti.
Soli se po ukusu. Nakon što je gotovo mogu da se dodaju začini po ukusu....
27. nov.
Moj domaći majonezPo želji nakon što se napravio majonez možete da dodate jednu kašiku senfa....
15. april
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Domaći majonez bez jajaUključujemo mikser i mutimo dok se ulje i mleko pomešaju.
Ako vam se čini da nije dovoljno gusto, dodajte još malo ulja i ponovo mutite....
11. sep.
Domaći majonez sa šafranomPrethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka.
Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje.
U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte...
27. dec.
Domaći majonez sa senfomNeka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom.
Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
10. nov.
Kako se pravi domaći hrskavi krompirUlje može da bude suncokretovo, kukuruzno, maslinovo, od semenki slačice, šećerne repe i pamuka. Ulje od semenka grožđa ima najvišu tačku zagrevanja....
11. nov.