Facebook
Omiljeno
Pinterest
Uz koje vino se jede jagnjetina?Stručnjaci za usklađivanje hrane i pića su kategorični da mlada jagnjetina treba da se posluži uz vino koje je staro najmanje nekoliko godina, kao što je bordo ili burgundac....
Koje vino kada i uz šta se servira?Pamidovo vino
Pamidova vina idu uz jela pripremljena sa mesom mladih životinja i ptica poput: pečene jagnjetine, jagnjećeg bataka na mađarski način, jagnjeće punjene plećke, mlečnog đuveča, svih vrsta kebaba od mladog...
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
Zalogaji uz belo vinoUvijte u ne mnogo čvrst rolat, da ima mesta da se testo razlista tokom pečenja.
Isecote rolat na male rolnice oko 2 cm....
Škampi uz crveno vinoSipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Šitake meze uz vinoPromešajte jednom i isključite meze za vino. Sklonite odmah sa vatre, jer beli luk može da pregori.
Ostavite šitake meze za vino da se blago ohladi i servirajte....
Uskršnji kolač od testa koje se mutiU veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
Meze uz pivo ili vinoUkusno predjelo može da se jede i kao meze za vino.
Ostavite u frižider na nekoliko sati i servirajte meze za pivo ili vino nakon toga....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
Jagnjetina sa pirinčemJagnjetina se iseče na zalogaje. Stavljamo da se prži na maslacu dok ne pocrveni. Posolimo po ukusu i začinimo biberom.
Sipamo 1.5 šolju tople vode i ostavljamo da se kuva sve dok ne bude gotovo....
Jagnjetina sa krompiromPromešajte ih u masnoći koja se slila od pečenja i sipajte bujon. Stavite posudu opet u rernu, pojačajte temperaturu na 180°C i pecite još 30-40 minuta....
Jagnjetina sa boranijomJagnjeće meso se iseče na porcije i zaprži se u malo masnoće. Izvadi se iz posude za kuvanje i na njegovo mesto se stavljaju luk isečen na sitno i šargarepe.
Čim omekša dodaje se konzervisana boranija....
Koje vino ide uz teletinu?Crno ili kako ga pravilnije zovemo, crveno vino, pije se uz crveno meso, a belo vino sa ribom. Ili rečeno prostim rečima - teleće meso odlično ide uz odlično crveno vino....
Koje vino odgovara uz pačetinu?Važno je da kažemo, da pravilnog odabira nema, ali pravilno izabrano vino će uspeti da naglasi ukus i aromu glavnog jela, dok će loš odabir vina ponekad učiniti da se možda odreknete i jela i vina....
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina.
Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac.
Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
Pečena jagnjetina u đuvečariDok se sočna pečena jagnjetina sprema, priprema se garnirug - vazdušast krompir pire.
Krompir se ljušti i seče se na male kocke. Preliva se vodom i skuva se....
Ukusna jagnjetina u đuvečariNapravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.
Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.
Dodajte maslac, šolju belog vina i...
Dinstana jagnjetina u đuvečariOperite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli.
Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....