Koje vino ide uz teletinu?

Koje vino ide uz teletinu?
Fotografije: bonapeti.rs

Mnogo je reči ispisano i još mnogo njih će biti napisano u smislu pravilnog kombinovanja hrane i pića. Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk.

Nemoguće je u nekoliko rečenica sakupiti i reći šta se sa čime kombinuje i da uz to budemo detaljni. Ali, ako se oprobamo da na kratko preuzmemo posao somelijera, podcrtaćemo nekoliko prostih pravila kod izbora vina za teleće meso ili drugu vrstu mesa.

Crno ili kako ga pravilnije zovemo, crveno vino, pije se uz crveno meso, a belo vino sa ribom. Ili rečeno prostim rečima - teleće meso odlično ide uz odlično crveno vino.

Ovde je izbor bogat, a preporučujemo vam da se zaustavite na crvenom vinu sa bogatim punim ukusom, koje ima dosta tanina.

Uloga tanina je da vam očiste jezik od masnoća iz mesa. Tako ćete imati priliku da uživate u svakom zalogaju mekanih telećih odrezaka.

Preporučujemo vam da teleće meso poslužite uz Kaberne Sovinjon, Bordo, Siru, Širaz ili Zinfandel, kao i uz Merlo.

Ovde napominjemo da je Merlo dobar kada je teletina pripremljena na roštilju ili u rerni, ali ako ste rešili da poslužite dinstanu teletinu ili teletinu u sosu, najbolje je ga zaobiđete Merlo i da probate sa drugim vrstama crnog vina, koje smo već nabrojali.

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji