Facebook
Omiljeno
Pinterest
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Zbog čega se dešava da se zaprška zgrudva i preseče?
Za zgrudvanu zapršku sa jajima su odgovorni ne jedan, već dva faktora - temperatura čorbe i prisustvo celih jaja ili preciznije, belanaca u zapršci.....
Zaprška od paradajza za čorbeZa ovu pripremu zaprške od paradajza za čorbe bira se lepo zreo paradajz. Operite ih, isecite na komade i sameljite blenderom.
Po želji možete ih nakratko ispeći i skinuti im kožicu....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Još jedna od njegovih glavnih funkcija je razređivanje krvi i sprečavanje zgrušavanja ćelija.
Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije....
Kako se pravi zaprškaPostoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna je takođe koristan kod prehlade, groznice i zatvora. U slučaju slabosti, povraćanja i mučnine, čaša soka od limuna može učiniti da se osećate zaista dobro.
Zašto da pijemo sok od limuna?...
Zbog čega pileća supa leči?Upravo zbog toga ima efekat ublažavanja simptoma, ako se uzmu u obzir respiratorne infekcije.
Pored toga, topla čorba deluje umirujuće na grlo kada smo bolesni....
Zbog čega je luk koristan?Na ovaj način se normalizuje krvni pritisak, ne stvaraju se krvni ugrušci, a rizik od koronarne bolesti značajno se smanjuje....
Zbog čega je kelj koristan?Koristi od kelja u medicini
Mnogi naučnici veruju da kelj mnogo pomaže osobama koje pate od raka, jer sadrži supstance koje se efikasno bore protiv raka. Kao primer, navešćemo glukozinolate....
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Važno je da se sveže mleko kuva odmah nakon muženja, jer ako se drži nekoliko dana, može da se zgrudva prilikom kuvanja. Moguće je da se mleko zgrudva i zbog tretmana životinja nekim antibioticima....
Anđeoska čorba od jajaOd samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!...
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Takođe se koristi za lečenje nesanice
Topli napitak može nam pomoći da bolje spavamo zbog prisustva flavonoida zvanog apigenin, koji se vezuje za receptore u našem mozgu i ima opuštajući efekat na naše telo, pružajući...
Jaja od prepeliceNjihova jaja se smatraju za jednu od najzdravijih namirnica, upravo zbog svog antibakterijskog, imunomodulatornog dejstva, kao i onog protiv otoka....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Magnezijum se može nazvati i antistres elementom zbog svoje sposobnosti da reguliše snagu odgovora tela na agresiju: hladnoću, svađu, iznenadnu buku itd....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Stranci često upoređuju tarator sa grčkim caciki sosom zbog sličnih sastojaka u dva jela sa krastavcima. Leti ga možete pronaći u svakom restoranu i često se priprema u svakom domu....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom zdravlju. Na primer, danas se često koristi brašno od spelte....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog toga nutricionisti savetuju svima kojima je stalo do sopstvenog zdravlja da dobro obrate pažnju na ovo jelo.
Za šta je pogodna pečena jabuka?...
Koristi od prepeličjih jajaJaja ovih malih ptica pomažu da se otarasite kamena u bubregu, jačaju imuni sistem i štite telo od bolesti.
Prepeličja jaja jačaju srčani mišić, što smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti....