Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
Toni Aleksov
Zbog čega se dešava da se zaprška zgrudva i preseče? Za zgrudvanu zapršku sa jajima su odgovorni ne jedan, već dva faktora - temperatura čorbe i prisustvo celih jaja ili preciznije, belanaca u zapršci.....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Toni Aleksov
Zbog toga nutricionisti savetuju svima kojima je stalo do sopstvenog zdravlja da dobro obrate pažnju na ovo jelo. Za šta je pogodna pečena jabuka?...
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Toni Aleksov
Semenke bundeve, zbog supstanci koje sadrže, stimulišu jetru. A pečene semenke bundeve, zbog svog dobrog ukusa, postale su delikates....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Toni Aleksov
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
Zbog čega treba da jedemo jaja?Zbog čega treba da jedemo jaja?Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou. Dugo se smatralo da su jaja štetna zbog holesterola, ali to nije tačno....
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
20. dec.
Toni Aleksov
Razlozi zbog kojih se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja mogu biti različiti i nije uvek razlog zgrudvavanja u samom mleku. Na prvom mestu se mleko zgrudva, jer je prilikom mužnje korišćena prljava posuda....
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
20. april
Toni Aleksov
Ako i vi pripadate grupi ljudi, koje je neuspešno pokušavala da skuva jaja u mikrotalasnoj pećnici, znate da jaja u mikrotalasnoj eksplodiraju. Pitanje je, zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?...
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
27. feb.
Toni Aleksov
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža....
JajaJajaJaja su nerazdvojni deo mnogih francuskih soseva, tartar sosa, raznih predjela, kao što su poširana jaja. Zaprške za čorbu i prelivi za razna peciva, kao i za musaku, su nezamislivi bez jaja....
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?
09. mart
Toni Aleksov
To se radi zbog toga što zaprška daje čorbi punoću i završni izgled, a sa druge strane da prikrije male nedostatke jela....