Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
i bogatiji ukus. Ponekada se dešava da se prilikom dodavanja zaprške u čorbu zaprška zgrudva ili preseče i to utiče na izgled ...
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
20. dec.
Razlozi zbog kojih se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja mogu biti različiti i nije uvek razlog zgrudvavanja u samom mleku. Na prvom mestu ...
Zbog čega treba da jedemo jaja?
Zbog čega treba da jedemo jaja?
Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou. ...
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
27. feb.
predjela sa kuvanim jajima, koja se mogu poslužiti prilikom specijalnih događaja ili za vreme praznika. Ali svi mrze kada se kuvana jaja teško ...
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
20. april
grupi ljudi, koje je neuspešno pokušavala da skuva jaja u mikrotalasnoj pećnici, znate da jaja u mikrotalasnoj eksplodiraju. Pitanje je, ...
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
16. feb.
ćuftice, a to su jaja. Zbog čega se jaja stavljaju u mleveno meso i šta je njihova funkcija? U suštini, jaja imaju ...
Zbog čega podrigujemo?
Zbog čega podrigujemo?
07. nov.
. Najčešće namirnice koje izazivaju podrigivanje su citrusi, čokolada, soja, jaja, mleko, kukuruz i pšenica. U težim slučajevima, podrigivanje ...
Zbog čega testo ne naraste?
Zbog čega testo ne naraste?
Zbog čega testo ne naraste? Ovo pitanje sebi postavljaju, ne samo domaćice-početnice, bez ikakvog iskustva u kuhinji, već i iskusni kuvari, ...
Zbog čega su bademi gorki?
Zbog čega su bademi gorki?
02. feb.
kulinarstvu. Ali, kod konzumacije badema, možete naleteti i neki gorak plod i tada, s punim pravom postavljate pitanje - Zbog čega su ...
Zbog čega su dunje korisne?
Zbog čega su dunje korisne?
26. januar
Korisna svojstva dunja su poznata čovečanstvu od davnih vremena. Veruje se da je čak i otac medicine, Hipokrat preporučivao ovo voće kao lek za ...
Zbog čega se pere pirinač?
Zbog čega se pere pirinač?
14. nov.
Priprema belog pirinča liči na veoma laganu operaciju, sve do trenutka dok ne probate da ga napravite sami, i tek tada otkrijete da nije baš lako kako vam ...
Zbog čega je prženje štetno?
Zbog čega je prženje štetno?
10. nov.
Koliko i da je ukusna, pržena hrana, ne možemo da osporavamo, štetna je za zdravlje. Krofnice, mekike, ćuftice, pomfrit, uštipci – sve to je ukusno, ali i ...