Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
Toni Aleksov
Zbog čega se dešava da se zaprška zgrudva i preseče? Za zgrudvanu zapršku sa jajima su odgovorni ne jedan, već dva faktora - temperatura čorbe i prisustvo celih jaja ili preciznije, belanaca u zapršci.....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Toni Aleksov
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zbog čega treba da jedemo jaja?Zbog čega treba da jedemo jaja?Jaja su fantastična super namirnica. Istraživanja pokazuju da osobe koje jedu 1-2 jaja na dan, smanjuju unos kalorija na dnevnom nivou. Dugo se smatralo da su jaja štetna zbog holesterola, ali to nije tačno....
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
20. dec.
Toni Aleksov
Razlozi zbog kojih se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja mogu biti različiti i nije uvek razlog zgrudvavanja u samom mleku. Na prvom mestu se mleko zgrudva, jer je prilikom mužnje korišćena prljava posuda....
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
27. feb.
Toni Aleksov
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža....
Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?Zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?
20. april
Toni Aleksov
Ako i vi pripadate grupi ljudi, koje je neuspešno pokušavala da skuva jaja u mikrotalasnoj pećnici, znate da jaja u mikrotalasnoj eksplodiraju. Pitanje je, zbog čega jaja eksplodiraju u mikrotalasnoj pećnici?...
JajaJajaJaja su nerazdvojni deo mnogih francuskih soseva, tartar sosa, raznih predjela, kao što su poširana jaja. Zaprške za čorbu i prelivi za razna peciva, kao i za musaku, su nezamislivi bez jaja....
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja ?
09. mart
Toni Aleksov
To se radi zbog toga što zaprška daje čorbi punoću i završni izgled, a sa druge strane da prikrije male nedostatke jela....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprškaSa alevom paprikom i brašnom se pravi zaprška za većinu čorbi. U nekim slučajevima se prvo dinsta luk, a posle toga brašno dok ne dobije zlatnu boju i nakraju aleva paprika....
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaHajde da obratimo pažnju na 6 razloga zbog kojih je lepo da pijete bujon od kostiju. Kosti se obično koriste prilikom kuvanja supi i raznih soseva....
Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?Zbog čega se stavljaju jaja u mleveno meso?
16. feb.
Toni Aleksov
Međutim, ima nečega što je zajedničko u svim receptima za pripremu ukusnog mlevenog mesa za ćuftice, a to su jaja. Zbog čega se jaja stavljaju u mleveno meso i šta je njihova funkcija?...

Pratite nas