Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?Zbog čega se zaprška od jaja zgrudva u čorbi?
10. feb.
Zbog čega se dešava da se zaprška zgrudva i preseče? Za zgrudvanu zapršku sa jajima su odgovorni ne jedan, već dva faktora - temperatura čorbe i prisustvo celih jaja ili preciznije, belanaca u zapršci.....
Zaprška od paradajza za čorbeZaprška od paradajza za čorbe
23. januar
Za ovu pripremu zaprške od paradajza za čorbe bira se lepo zreo paradajz. Operite ih, isecite na komade i sameljite blenderom. Po želji možete ih nakratko ispeći i skinuti im kožicu....
Zaprška za pileću čorbu bez jajaZaprška za pileću čorbu bez jaja
10. okt.
*Zapršku za pileću čorbu bez jaja možete da napravite bez brašna, tako će biti zdravija....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Još jedna od njegovih glavnih funkcija je razređivanje krvi i sprečavanje zgrušavanja ćelija. Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Može se učiniti ukusnijim, ako mu se doda med. I susam i tahini od susama sadrže velike količine kalcijuma. Zbog toga se preporučuje za jačanje mišićno-koštanog sistema....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Postoji i lagana dinstana zaprška, koja se smatra korisnijom. Ona se pravi od paradajz pirea, paradajza, celera, šargapepe i peršuna....
Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja?Kako se pravi zaprška za čorbu od mleka i jaja?
09. mart
Prednost kuvane zaprške je to što se kod nje jaja termički obrađuju i zbog toga se smatra bezbednom, pa se upotrebljava kod pripremanja hrane za decu u školama i vrtićima....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Sok od limuna je takođe koristan kod prehlade, groznice i zatvora. U slučaju slabosti, povraćanja i mučnine, čaša soka od limuna može učiniti da se osećate zaista dobro. Zašto da pijemo sok od limuna?...
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiOd čega se gojimo prema krvnoj grupi
18. jul
U zavisnosti od krvne grupe, postoji hrana koju treba da izbegavamo, a koja se preporučuje....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Upravo zbog toga ima efekat ublažavanja simptoma, ako se uzmu u obzir respiratorne infekcije. Pored toga, topla čorba deluje umirujuće na grlo kada smo bolesni....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Na ovaj način se normalizuje krvni pritisak, ne stvaraju se krvni ugrušci, a rizik od koronarne bolesti značajno se smanjuje....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
1
Koristi od kelja u medicini Mnogi naučnici veruju da kelj mnogo pomaže osobama koje pate od raka, jer sadrži supstance koje se efikasno bore protiv raka. Kao primer, navešćemo glukozinolate....
Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?Zbog čega se sveže mleko zgrudva prilikom kuvanja?
20. dec.
Važno je da se sveže mleko kuva odmah nakon muženja, jer ako se drži nekoliko dana, može da se zgrudva prilikom kuvanja. Moguće je da se mleko zgrudva i zbog tretmana životinja nekim antibioticima....
Anđeoska čorba od jajaAnđeoska čorba od jaja
16. okt.
Od samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!...
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Takođe se koristi za lečenje nesanice Topli napitak može nam pomoći da bolje spavamo zbog prisustva flavonoida zvanog apigenin, koji se vezuje za receptore u našem mozgu i ima opuštajući efekat na naše telo, pružajući...
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Njihova jaja se smatraju za jednu od najzdravijih namirnica, upravo zbog svog antibakterijskog, imunomodulatornog dejstva, kao i onog protiv otoka....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja?
27. feb.
Zbog čega se teško ljušte kuvana jaja je pitanje na koje se može dati veoma lak odgovor. Razloga za teško ljuštenje kuvanih jaja ima nekoliko. Najčešće se kuvana jaja teško ljušte jer su veoma sveža....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum se može nazvati i antistres elementom zbog svoje sposobnosti da reguliše snagu odgovora tela na agresiju: hladnoću, svađu, iznenadnu buku itd....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Stranci često upoređuju tarator sa grčkim caciki sosom zbog sličnih sastojaka u dva jela sa krastavcima. Leti ga možete pronaći u svakom restoranu i često se priprema u svakom domu....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom zdravlju. Na primer, danas se često koristi brašno od spelte....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Zbog toga nutricionisti savetuju svima kojima je stalo do sopstvenog zdravlja da dobro obrate pažnju na ovo jelo. Za šta je pogodna pečena jabuka?...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom....
Koristi od prepeličjih jajaKoristi od prepeličjih jaja
26. jul
Jaja ovih malih ptica pomažu da se otarasite kamena u bubregu, jačaju imuni sistem i štite telo od bolesti. Prepeličja jaja jačaju srčani mišić, što smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti....