Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzi i praktični saveti za pravljenje škampaEvo i nekoliko korisnih saveta, da ne budete i vi u već pomenutoj kategoriji.
Veoma je važno ako želite da napravite savršenu večeru s morskim plodovima, da izaberete odgovarajuće škampe....
21. mart
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeSama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
04. nov.
Saveti za pripremu bujona od mesaBujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena.
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
06. jun
Kolač od kafePrelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
22. maj
Liker od kafeNakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
21. maj
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
29. jun
12 neospornih koristi od kafeIz koje grupe ste vi? Iz grupe protivnika ili ljubitelja kafe? Ako ste jedan od prvih, sada ćete imati priliku da se uverite da je gorko piće korisno. Postoji mnogo dokaza da kafa deluje kao stimulans i antidepresiv za...
22. nov.
Rolat od kafe i piškotaSipajte tako napravljen krem preko piškota, ostavljajući mali deo za mazanje i pomoću folije uvijte u rolat.
Namažite ga odvojenim kremom i pospite krupno istucanim orasima....
17. dec.
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart....
03. feb.
Napitak od kafe i soka od pomorandžeIseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu, a na tanjir izrendati koru od pomorandže....
27. april
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafePrvi sastojak koji kolačićima za kafu kafe daje savršen ukus je vanila. Govorim o pravim semenkama vanile, a ne o aditivima i veštačkim ukusima koji se prodaju u kesama od 6 i 12 na pijacama....
06. dec.
Torta od oraha Kafe-musSkinite posudu od miksera.
Od musa izvadite oko 140-160 g krema za kasnije.
Kore okrenite da im se vidi glatka strana.
Stavite na odgovarajući poslužavnik i namažite polovinom krem-musa uz pomoć spatule....
21. jun
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima....
12. nov.
Saveti za čišćenje roštiljaNakon svakog korišćenja roštilja, uvek čistite sam roštilj, metalne rešetke na kojima ste pekli meso, ribu ili povrće....
22. sep.
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaplavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak....
27. april