Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Kako da sami napravite čokoladne mrvicePored toga, dešava se da proizvodi koje ste kupili u prodavnici imaju potpuno nejasne sastojke, konzervanse i boje, koji su štetni za zdravlje, a priznaćete da nema ničeg lepšeg od domaće pripremljenih stvari....
07. okt.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da napravimo sušene šljiveVeliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama, a veliki broj domaćica ga stavlja u jela sa teletinom.
Sušene plave šljive su i veoma korisne....
11. mart
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
23. januar
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Da bi se proces ubrzao, kore se suše u rerni sa otvorenim vratima na oko 100 stepeni. Kada se osuše, uvaljajte komade u šećer u prahu....
15. jun
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeU protivnom, sušenje će oduzeti mnogo vremena.
Izvadite grožđe iz šerpe, ostavite da se ocedi voda i otkinite zrna. Ako su zrna krupnija, isecite ih na pola.
Sušite grožđe na provetrivom mestu na rešetki ili situ....
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Da napravite sami koktel trešnjeKoktel trešnje možete napraviti i na drugi način.
Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom....
01. maj
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Da napravimo sušeno mesoŠta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
30. mart
Domaći sušeni biftekOstavite sušeno meso na suvom i provetrivom mestu, dok se ne osuši potpuno tokom nekoliko nedelja....
28. april
Domaći sušeni lososDa bi sačuvali duže vašu domaćeg sušenog lososa, prekrijte je maslinovim uljem i čuvajte u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.
Fantastičan prilog za prazničnu trpezu!
Prijatno!...
05. jun
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Kako da sami napravite napitak za mršavljenje sa jabukovim sirćetom?Kako da napravite tonik za sagorevanje masti za 5 minuta:
Za jednu dozu napitka za mršavljenje trebaće vam:
1 šolja ohlađenog skuvanog zelenog čaja;
1 kašika jabukovog sirćeta;
1 kašika sirupa od javora;
1 kašika...
09. nov.