Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaAli da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaAko treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
04. feb.
Mali domaći ekleriŠolju vode pomešajte sa pola čaše ulja, sipajte u šerpu i zagrejte do ključanja. U smesu ulja i vode postepeno dodajte šolju brašna uz neprestano mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Tada sklonite šerpu sa vatre i ostavite...
05. feb.
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Domaći liker od domaćih i šumskih jagodaSvako može da spremi domaći liker, ako prati sledeća pravila.
1. Voće koja će se upotrebiti za ovu svrhu treba da je dobro sazrelo, zdravo i aromatično.
2. Voda i šećer treba da su apsolutno čisti....
31. maj
Mali pomoćnici u kuhinjiU tom slučaju nema ni starije dece - ako su oni dovoljno veliki da mogu da vam pomognu, mala je verovatnoča da će to uraditi....
13. okt.
Top 50 malih trikova za pomoć svakoj mudroj domaćici1. Kuvani krompir će brže biti spreman ako u vodu u kojoj se kuvaju dodate kašiku ulja;
2. Variva sa sole uvek nakon što su spremna;
3. Voda iz konzerve graška je jako bogata vitaminima. Ukoliko ste upotrebili grašak...
15. mart
Mali ekleriKuvano testo - u vrelu vodu i ulje se dodaje 1 šolja brašna, meša se drvenom kašikom. Testo se ostavlja malo da se ohladi i dodaje se 4 komada jaja. Zamesi se i stavlja kašičicom u pelh, namazan uljem.
Ekleri se peku u...
22. jun
Mali briošiNapravite mali krug prečnika oko 12 cm. Rasporedite pogače na osam parova. Ja sam napravila jedan deo sa čokoladom, a drugi sa marmeladom....
05. feb.
Domaća picaPomešamo sastojke za testo tako da dobijemo gusto testo za picu. Testo razvlačimo u okrugao oblik i stavljamo u namazan pleh. Koru obilno namažemo paradajz pireom.
Posipamo peršunom, začinima po želji, mrvljenim sirom....
13. jul
Mali jednostavan kolačMoj kalup je mali, tako da imajte u vidu - do sad nisam pravila u velikom.
Kalup namažem uljem, nakon toga pospem sa jednom supenom kašikom brašno i lepo protresem kalup....
22. avgust
Mali integralni hlepčićiMali integralni hlepčići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju blagu preplanulost.
Prijatno!...
25. feb.
Vazdušasti mali hlepčićiZagrejte vodu do telesne temperature i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera.
Kada naraste, sipajte ulje, isto blago zagrejano i prosejte brašno sa solju.
Zamesite glatko i nelepljivo testo posipajući veoma...
24. feb.
Mali zalogaj sendvičiRastopite kvasac i šećer u toplom mleku. U posudu sipajte prosejano brašno sa soli.
Nalijte ulje i sveže mleko sa istopljenim kvascem. Umesite meko testo. Posudu podmažite maslinovim uljem i umešeno testo stavite u nju...
21. nov.
Mali francuski bagetU posudu sipajte toplu vodu i dodajte kvasac. Promešajte i ostavite tako oko 10 minuta da nadođe. Pomešajte sa brašnom i solju, promešajte i od njega dodajte u smesu sa vodom i kvascem. Mešajte drvenom kašikom i ostavite...
28. april
Mali punjeni petaoIsečemo luk u tiganj, dodajemo ulje i pržimo ga, nakon toga dodajemo iznutrice petla, prethodno sitno iseckane.
Pržimo, nakon toga dodajemo i pirinač. Pržimo dok ne postane providan.
Nakon toga skidamo sa vatre i punimo...
01. dec.
Pečen mali petaoDobro očišćen petao se maće iznutra i spolja solju, biberom i maslacem. Naprska se sokom od limuna. Pola preostalog maslaca se zagreva i u njemu se zaprže sitno isečene šunka i salama. Sklanjaju se sa ringle i ostavljaju...
27. nov.
Mali banana hlebIzuzetno ukusan slatki mali banana hleb i jednostavan za pravljenje, jer vam nije potreban mikser ili bilo koji drugi uređaj.
Sve se može mešati rukama ili žicom.
Prijatno!...
19. avgust