Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka....
Katran sa vaše obuće možete očistiti i samo uz pomoć kore od pomorandže.
4. U pravljenju kolača
U testo za kolače ili preko torte stavite sušenu koru pomorandže za aromu....
Recept za mafine od pomorandže je iz kulinarske emisije.
Vadim jaje i maslac, da omekša na sobnoj temperaturi.
Dve pomorandže oljuštimo. Iscedimo sok pomorandži ručnom presom....
Nakon toga dodajte ulje, esenciju pomorandže i sok od pomorandže. Sve promešajte dobro.
Prosejte brašno i prašak za pecivo u posudu, pa ih dodajte u smesu....
Iscediti 5 pomorandži, pa u sok od pomorandže dodati šećer i kukuruzni skrob.
Sve dobro izmešati na tihoj vatri dok se ne napravi smesa kao puding.
Premazati posudice maslacem i sipati smesu u njih....
Počnite pripremu preliva od pomorandže. Promešajte sve sastojke sa preliv od pomorandže (u šerpu prvo sipajte šećer, zatim skrob i na kraju sok od pomorandže) i mešajte na ringli....
Pomorandže dobro oprati i svaku iseći na 4 dela.Ubaciti u blender i usitniti (ali da ostanu malo krupnije, ne da se dobije kašasta smesa). Staviti u šerpu u kojoj će se džem kuvati, poklopiti i ostaviti da prenoći....