Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kamamber u korama za pituRerna 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Na suvom tiganju zapečemo orašaste plodove, koristila sam orahe. Izgnječimo ih rukom na male komade.
Jabuke oljuštimo, očistimo i sečemo na kockice.
Stavljamo...
21. januar
Kamamber sa pečenim patlidžanomU odgovarjauće tanjire za serviranje stavite od smese od povrća, nakon toga parče kamambera, odozgo ponovo smesu od povrća i završite dekoracijom od čeri paradajza. Servirajte kao predjelo....
04. januar
Zapečeni kamamber sa smokvamaOdozgo i sa strane kamambera rasporedite zapečene orašaste plodove i servirajte dok je toplo.
Prijatno!...
07. okt.
Kamamber sa medom i orasimaIzvadite sir iz pakovanja i stavite ga u malu posudu.
Ostavite ga 10-15 minuta u rerni na 220 stepeni.
Izvadite ga i dok je još topao pospite orasima i medom....
12. dec.
Pečeni kamamber sa belim lukomIsecite poklopac na kamamberu. Ja ga ne vadim iz njegove drvene posudice. Napravite nekoliko rupuca i začinite solju, alevom paprikom i uljem.
Beli luk oljuštite i svaki čen isecite na dva dela....
02. mart
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaSir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške.
Odozgo poređati tanke kriške šunke.
Smokve naseći na četvrtine, pa ih poređati preko šunke....
12. sep.
Zapečeni kamamber sa slatkom od borovnicaOtvorite sir i odvojite pakovanje. Stavite ga u mali, glineni tanjir. Napravite male prorete, patire da nisu duboki.
Pecite oko 10-15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i namažite slatkom od borovnica. Servirajte sa crvenim...
27. dec.
Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanjaNek vam je slatko sa ovim kamamberom u lisnatom testu!...
22. januar
Pečeni sir kamamber sa sosom od naraSir kamamber treba da zapečete neposredno pre serviranja.
Zagrejte na jakoj vatri tiganj sa nelepljivim dnom i namažite ga sa malo maslinovog ulja....
22. januar
Pečeni kamamber sa jagodama, ruzmarinom i biberomKamamber se iseče na pola po horizontali, da se dobiju dva kruga. Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom rasečenim delom na gore i peku se pet minuta na 220 stepeni....
31. okt.
Kamamber na tiganju sa medom i orasimaPospite kamamber kašikom meda, može i slatkom od borovnica i dodajte orahe.
Servirajte pečeni kamamber sa čašom vina....
14. okt.
Zapečeni Kamamber sa maslacem i slatkom od višanjaIzvadite meki francuski sir Kamamber iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da ga spremate....
27. sep.
Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasimaSvi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo....
10. mart
Vegetarijanski burger sa kamamberomNožem napravite dva propreza preko gornje strane sira. Ne treba da budu duboki, već samo da mu probiju koru.
Stavite sir u tiganj, da se prži 5 minuta. Malo pre nego što sir bude gotov, isecite lepinju na pola i premažite...
25. april
Brusketi s kamamberom i kruškomZapecite u rerni nekoliko minuta samo dok se kamamber blago istopi....
10. sep.
Mafini sa kamamberom i kobasicomIsečemo sitno mekanu kobasicu i kamamber. Potrebno nam je 1/2 šolje isečenog kamambera i 2/3 šolje isečene meke kobasice. Dodajemo i njih u kašu i mešamo kašikom da se sve dobro pomeša....
24. april
Krekeri sa kokosom i kamamberomKokos, ovsene pahuljice, jaja, omekšači maslac, prašak za pecivo, sir iskidan na parčiće, himalajska so i kumin, se promešaju dobro u posudi.
Dodaju se integralno brašno i voda, tek toliko da smesa za keks bude gusta....
18. april
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim KamamberomZelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom je gotova....
21. sep.
Najukusniji meki sireviKamamber
Kamamber je mekan, kremast, površinski zreo sir od kravljeg mleka. Prvi put je napravljen krajem 18. veka u Kamamberu, Normandiji u severnoj Francuskoj....
04. avgust
Impresionirajte goste ovim gurme predjelimaKruške sa piletinom, kamamberom i orasima
Potrebni sastojci: kruške - 4 komada, pečeni pileći file - 200 g, med - 4 komada, kamamaber - 125 g, maslac - 20 g, orasi
Način pripreme: Kruške isecite na pola i izdubite...
22. januar
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojBiranje Kamambera
Prilično je teško izabrati savršeni Kamamber. Uzmite pogaču sa glatkom, mekanom belom koru i lagano pritisnite. Treba da bude jednako meko svuda, što pokazuje da je iznutra sazrela....
11. okt.
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaUkusno i lagano jelo je prženi kamamber. On se servira sa slatkim od borovnica ili ribizli....
29. mart
Jednostavni brusketi sa topljenim siromPreko svake kriške stavite komadiće kamambera, pospite ruzmarinom i stavite bruskete da se zapeku....
03. jun