Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kamamber u korama za pituKamamber u korama za pitu
21. januar
Rerna 180 stepeni. Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Na suvom tiganju zapečemo orašaste plodove, koristila sam orahe. Izgnječimo ih rukom na male komade. Jabuke oljuštimo, očistimo i sečemo na kockice. Stavljamo...
Kamamber sa pečenim patlidžanomKamamber sa pečenim patlidžanom
04. januar
U odgovarjauće tanjire za serviranje stavite od smese od povrća, nakon toga parče kamambera, odozgo ponovo smesu od povrća i završite dekoracijom od čeri paradajza. Servirajte kao predjelo....
Zapečeni kamamber sa smokvamaZapečeni kamamber sa smokvama
07. okt.
Odozgo i sa strane kamambera rasporedite zapečene orašaste plodove i servirajte dok je toplo. Prijatno!...
Kamamber sa medom i orasimaKamamber sa medom i orasima
12. dec.
Izvadite sir iz pakovanja i stavite ga u malu posudu. Ostavite ga 10-15 minuta u rerni na 220 stepeni. Izvadite ga i dok je još topao pospite orasima i medom....
Pečeni kamamber sa belim lukomPečeni kamamber sa belim lukom
02. mart
Isecite poklopac na kamamberu. Ja ga ne vadim iz njegove drvene posudice. Napravite nekoliko rupuca i začinite solju, alevom paprikom i uljem. Beli luk oljuštite i svaki čen isecite na dva dela....
Pečeni kamamber sa zelenom salatomPečeni kamamber sa zelenom salatom
13. jul
Pečeni kamamber sa zelenom salatom je gotov....
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaBrzi tapas sa sirom kamamber i smokvama
12. sep.
Sir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške. Odozgo poređati tanke kriške šunke. Smokve naseći na četvrtine, pa ih poređati preko šunke....
Zapečeni kamamber sa slatkom od borovnicaZapečeni kamamber sa slatkom od borovnica
27. dec.
Otvorite sir i odvojite pakovanje. Stavite ga u mali, glineni tanjir. Napravite male prorete, patire da nisu duboki. Pecite oko 10-15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i namažite slatkom od borovnica. Servirajte sa crvenim...
Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanjaKamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanja
22. januar
Nek vam je slatko sa ovim kamamberom u lisnatom testu!...
Pečeni sir kamamber sa sosom od naraPečeni sir kamamber sa sosom od nara
22. januar
Sir kamamber treba da zapečete neposredno pre serviranja. Zagrejte na jakoj vatri tiganj sa nelepljivim dnom i namažite ga sa malo maslinovog ulja....
Pečeni kamamber sa jagodama, ruzmarinom i biberomPečeni kamamber sa jagodama, ruzmarinom i biberom
31. okt.
Kamamber se iseče na pola po horizontali, da se dobiju dva kruga. Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom rasečenim delom na gore i peku se pet minuta na 220 stepeni....
Kamamber na tiganju sa medom i orasimaKamamber na tiganju sa medom i orasima
14. okt.
Pospite kamamber kašikom meda, može i slatkom od borovnica i dodajte orahe. Servirajte pečeni kamamber sa čašom vina....
Zapečeni Kamamber sa maslacem i slatkom od višanjaZapečeni Kamamber sa maslacem i slatkom od višanja
27. sep.
Izvadite meki francuski sir Kamamber iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da ga spremate....
Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasimaKamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasima
10. mart
Svi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo....
Vegetarijanski burger sa kamamberomVegetarijanski burger sa kamamberom
25. april
Nožem napravite dva propreza preko gornje strane sira. Ne treba da budu duboki, već samo da mu probiju koru. Stavite sir u tiganj, da se prži 5 minuta. Malo pre nego što sir bude gotov, isecite lepinju na pola i premažite...
Brusketi s kamamberom i kruškomBrusketi s kamamberom i kruškom
10. sep.
Zapecite u rerni nekoliko minuta samo dok se kamamber blago istopi....
Mafini sa kamamberom i kobasicomMafini sa kamamberom i kobasicom
24. april
Isečemo sitno mekanu kobasicu i kamamber. Potrebno nam je 1/2 šolje isečenog kamambera i 2/3 šolje isečene meke kobasice. Dodajemo i njih u kašu i mešamo kašikom da se sve dobro pomeša....
Krekeri sa kokosom i kamamberomKrekeri sa kokosom i kamamberom
18. april
Kokos, ovsene pahuljice, jaja, omekšači maslac, prašak za pecivo, sir iskidan na parčiće, himalajska so i kumin, se promešaju dobro u posudi. Dodaju se integralno brašno i voda, tek toliko da smesa za keks bude gusta....
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim KamamberomZelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom
21. sep.
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom je gotova....
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Kamamber Kamamber je mekan, kremast, površinski zreo sir od kravljeg mleka. Prvi put je napravljen krajem 18. veka u Kamamberu, Normandiji u severnoj Francuskoj....
Impresionirajte goste ovim gurme predjelimaImpresionirajte goste ovim gurme predjelima
22. januar
Kruške sa piletinom, kamamberom i orasima Potrebni sastojci: kruške - 4 komada, pečeni pileći file - 200 g, med - 4 komada, kamamaber - 125 g, maslac - 20 g, orasi Način pripreme: Kruške isecite na pola i izdubite...
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Biranje Kamambera Prilično je teško izabrati savršeni Kamamber. Uzmite pogaču sa glatkom, mekanom belom koru i lagano pritisnite. Treba da bude jednako meko svuda, što pokazuje da je iznutra sazrela....
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaFinese pri pohovanju kačkavalja i sireva
29. mart
Ukusno i lagano jelo je prženi kamamber. On se servira sa slatkim od borovnica ili ribizli....
Jednostavni brusketi sa topljenim siromJednostavni brusketi sa topljenim sirom
03. jun
Preko svake kriške stavite komadiće kamambera, pospite ruzmarinom i stavite bruskete da se zapeku....
Voćna salata sa jabukama i urmamaVoćna salata sa jabukama i urmama
31. jul
Dobro ide uz meki sir kao što je Bri i Kamamber....