Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Hajde da vidimo koje su česte greške kod spremanja omleta! 1. Jaja treba da budu lepo umućena - često žurimo i zbog toga omlet ne izgleda tako kako mi želimo....
Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikamaPosni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikama
29. nov.
To je najukusniji posni paprikaš, probajte!...
Paprikaš sa ćufticamaPaprikaš sa ćufticama
01. dec.
Gotov paprikaš se zgušnjava brašnom razmućenim u malo vode i nakon tridesetak sekundi se sklanja s ringle. Servira se s kašikom kiselog mleka i iseckanim peršunom....
Paprikaš sa leblebijamaPaprikaš sa leblebijama
03. sep.
Leblebije se natope u vodi veče unapred. Kuvaju se sledećeg dana dok ne omekšaju, nakon čega se procede i ostave sa strane. U preostaloj vodi se rastvara bujon od povrća. Luk se iseče i izdinsta u malo masnoće. Dodaju...
Krompir paprikaš sa piletinomKrompir paprikaš sa piletinom
14. dec.
Isečenu piletinu zapržim sa svih strana. Dodajem luk, isečen na srednje krupno, nakon tri minuta dodajem narendanu šargarepu i svežu crvenu papriku - isečenu na tanke trake. Promešam još minut-dva, dodajem kašiku aleve...
Pileći paprikaš sa nanomPileći paprikaš sa nanom
28. dec.
Kada paprikaš ostane na masnoći i voda uvri, dodajte brašno uz neprestano mešenje, prethodno rastvoreno u malo vode. Kuvajte još 4-5 minuta. Dodajte sitno isečenu nanu....
Pileći paprikaš sa krompiromPileći paprikaš sa krompirom
24. dec.
Izvadite posudu uz rerne, sipajte paprikaš, poređajte pileće batake i začinite solju i biberom, nalijte šolju tople vode. Vratite posudu u rernu i zapecite oko 20 minuta. Gotovo jelo pospite nanom....
Teleći paprikaš sa lukomTeleći paprikaš sa lukom
30. sep.
Paprikaš vri na tihoj vatri dok meso ne omekša /ako je potrebno dodajemo još bujona/. Prilikom serviranja po želji dodajte ljutu alevu papriku ili ljutu papriku....
Letnji paprikaš sa patlidžanomLetnji paprikaš sa patlidžanom
25. sep.
Dodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno....
Krompir paprikaš sa pečurkamaKrompir paprikaš sa pečurkama
07. jun
Isecite mladi luk i dinstajte sa 1/2 šolje masti. Dodajte nakraju alevu papriku i biber. Dodajte očišćene i isečene pečurke. Dinstajte dok ne omekšaju pečurke, s vremena na vreme dodajte čašu vrele vode. Krompir isecite...
Pileći paprikaš sa vinomPileći paprikaš sa vinom
09. jun
Na kraju se zgusne rastvorenim brašnom s malo vode i nakon 3 minuta paprikaš je gotov. Prijatno!...
Argentinski paprikaš sa pavlakomArgentinski paprikaš sa pavlakom
26. april
Isečemo pileće meso na male parčiće i zapržimo ga u ulju. Nakon što pobeli dodajemo isečen luk i zapržimo još 2-3 minuta. Nalivamo vodu u dodajemo očišćene i isečene šargarepe i boraniju. Kuvamo oko 20 minuta i dodajemo...
Pasulj paprikaš sa leblebijamaPasulj paprikaš sa leblebijama
16. januar
Luk i šargarepu isecite na kockice. U tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži. Za to vreme ocedite pasulj i leblebije. Nakon toga dodajte u...
Svinjski paprikaš sa graškomSvinjski paprikaš sa graškom
17. januar
Isecite meso i stavite ga na vatru u dubokoj šerpi sa maslinovim uljem. Ispržite meso sa svih strana dok ne dobje zlatnu boju. Očistite i isecite povrće. Dodajte u meso dve vrste luka i šargarepu, pržite na kratko dok...
Moj paprikaš sa ćufticamaMoj paprikaš sa ćufticama
27. avgust
Zamesite mleveno meso s pirinčem, prstohvatom soli, malo čubra i prstohvatom bibera. Formirajte male ćuftice i uvaljajte ih u brašno. Stavite na ringlu šerpu s vodom i čim provri spustite pažljivo ćuftice. Kuvajte dok...
Ćureći paprikaš sa graškomĆureći paprikaš sa graškom
17. maj
Nakon što luk i šargarepa dobiju blago zlatastu preplanulost, dodaje im se aleva paprika i odmah nakon toga paradajz. Dodaje se i malo bujona. Sledi red graška....
Krompir paprikaš sa ćufticamaKrompir paprikaš sa ćufticama
14. mart
Pomešamo mleveno meso sa čubrom, i jednom sitno iseckanom glavicom luka. Od nje oblikujemo ćuftice i uvaljamo ih u brašno. Kuvamo ih 10 minuta u vreloj, posoljenoj vodi. U masti dinstamo drugu glavicu luka, sitno iseckanu...
Paprikaš sa svinjskim mesomPaprikaš sa svinjskim mesom
24. nov.
Paprikaš kuvamo na tihoj vatri oko 20 minuta /dok povrće ne bude gotovo/, dodajemo čubar, sitno iseckan peršun i beli luk i skidamo sa vatre....
Paprikaš s mladim bobomPaprikaš s mladim bobom
08. jul
Ugasite zapršku veoma pažljivo sa jednom dve kutlače bojona od paprikaša. Mešajte dok se ne dobije gladak sos bez grudvica i sipajte ga u drugu šerpu....
Paprikaš sa pilećim želucimaPaprikaš sa pilećim želucima
12. jul
Paprikaš se doda u želuce. Začinjavamo biberom i alevom paprikom. Dodajemo lovorov list 1-2 listića. Kuva se još 15 minuta na srednjoj temperaturi. Jelo se servira sa sitno iseckanim peršunom....
Pasulj paprikaš sa prazilukomPasulj paprikaš sa prazilukom
16. okt.
Ostavite paprikaš da vri još 5 minuta. Pomešajte brašno sa alevom paprikom i malo vode i dodjte u pasulj, mešajte neprestano. Paprikaš pospite nanom i biberom i isljučite ringlu....
Krompir paprikaš sa bamijomKrompir paprikaš sa bamijom
10. okt.
Kad paprikaš bude gotov i malo se ohladi pospemo sitno iseckanim peršunom....
Krompir paprikaš sa boranijomKrompir paprikaš sa boranijom
11. okt.
Dobro operemo povrće. Očistimo šargarepu, prepolovimo paprike i izvadimo semenke. isečemo krajeve boranije, i isečemo na kratke komade. U odgovarjaućoj šerpi dinstamo ulje i luk, iseckan na sitne kockice. U njega dodajemo...
Paprikaš sa goveđim mesomPaprikaš sa goveđim mesom
11. maj
Meso dobro operemo i isečemo na trakice. Stavimo ga u posudu za pečenje i zalijemo uljem. Zapečemo ga blago, nakon čega ga sipamo u ekspres lonac, dodamo 2 šolje vode i so po ukusu i kuvamo 30 minuta. Za to vreme blanširamo...
Pileći paprikaš s pirinčemPileći paprikaš s pirinčem
29. april
Pileći file operite i isecite na zalogaje. Stavite ga u vatrostalnu posudu. Pospite solju, stavite maslac odozgo u grudvicama, dodajte dva lovorova lista i prelijte jednom šoljom vode. Zatvorite poklopcem i stavite posudu...