Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najčešće greške kod pravljenja omletaHajde da vidimo koje su česte greške kod spremanja omleta!
1. Jaja treba da budu lepo umućena - često žurimo i zbog toga omlet ne izgleda tako kako mi želimo....
08. feb.
Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikamaTo je najukusniji posni paprikaš, probajte!...
29. nov.
Paprikaš sa ćufticamaGotov paprikaš se zgušnjava brašnom razmućenim u malo vode i nakon tridesetak sekundi se sklanja s ringle. Servira se s kašikom kiselog mleka i iseckanim peršunom....
01. dec.
Paprikaš sa leblebijamaLeblebije se natope u vodi veče unapred. Kuvaju se sledećeg dana dok ne omekšaju, nakon čega se procede i ostave sa strane. U preostaloj vodi se rastvara bujon od povrća.
Luk se iseče i izdinsta u malo masnoće. Dodaju...
03. sep.
Krompir paprikaš sa piletinomIsečenu piletinu zapržim sa svih strana. Dodajem luk, isečen na srednje krupno, nakon tri minuta dodajem narendanu šargarepu i svežu crvenu papriku - isečenu na tanke trake.
Promešam još minut-dva, dodajem kašiku aleve...
14. dec.
Pileći paprikaš sa nanomKada paprikaš ostane na masnoći i voda uvri, dodajte brašno uz neprestano mešenje, prethodno rastvoreno u malo vode. Kuvajte još 4-5 minuta. Dodajte sitno isečenu nanu....
28. dec.
Pileći paprikaš sa krompiromIzvadite posudu uz rerne, sipajte paprikaš, poređajte pileće batake i začinite solju i biberom, nalijte šolju tople vode. Vratite posudu u rernu i zapecite oko 20 minuta.
Gotovo jelo pospite nanom....
24. dec.
Teleći paprikaš sa lukomPaprikaš vri na tihoj vatri dok meso ne omekša /ako je potrebno dodajemo još bujona/. Prilikom serviranja po želji dodajte ljutu alevu papriku ili ljutu papriku....
30. sep.
Letnji paprikaš sa patlidžanomDodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno....
25. sep.
Krompir paprikaš sa pečurkamaIsecite mladi luk i dinstajte sa 1/2 šolje masti. Dodajte nakraju alevu papriku i biber. Dodajte očišćene i isečene pečurke. Dinstajte dok ne omekšaju pečurke, s vremena na vreme dodajte čašu vrele vode.
Krompir isecite...
07. jun
Pileći paprikaš sa vinomNa kraju se zgusne rastvorenim brašnom s malo vode i nakon 3 minuta paprikaš je gotov.
Prijatno!...
09. jun
Argentinski paprikaš sa pavlakomIsečemo pileće meso na male parčiće i zapržimo ga u ulju. Nakon što pobeli dodajemo isečen luk i zapržimo još 2-3 minuta.
Nalivamo vodu u dodajemo očišćene i isečene šargarepe i boraniju.
Kuvamo oko 20 minuta i dodajemo...
26. april
Pasulj paprikaš sa leblebijamaLuk i šargarepu isecite na kockice.
U tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži.
Za to vreme ocedite pasulj i leblebije.
Nakon toga dodajte u...
16. januar
Svinjski paprikaš sa graškomIsecite meso i stavite ga na vatru u dubokoj šerpi sa maslinovim uljem. Ispržite meso sa svih strana dok ne dobje zlatnu boju. Očistite i isecite povrće.
Dodajte u meso dve vrste luka i šargarepu, pržite na kratko dok...
17. januar
Moj paprikaš sa ćufticamaZamesite mleveno meso s pirinčem, prstohvatom soli, malo čubra i prstohvatom bibera. Formirajte male ćuftice i uvaljajte ih u brašno. Stavite na ringlu šerpu s vodom i čim provri spustite pažljivo ćuftice.
Kuvajte dok...
27. avgust
Ćureći paprikaš sa graškomNakon što luk i šargarepa dobiju blago zlatastu preplanulost, dodaje im se aleva paprika i odmah nakon toga paradajz.
Dodaje se i malo bujona. Sledi red graška....
17. maj
Krompir paprikaš sa ćufticamaPomešamo mleveno meso sa čubrom, i jednom sitno iseckanom glavicom luka. Od nje oblikujemo ćuftice i uvaljamo ih u brašno. Kuvamo ih 10 minuta u vreloj, posoljenoj vodi.
U masti dinstamo drugu glavicu luka, sitno iseckanu...
14. mart
Paprikaš sa svinjskim mesomPaprikaš kuvamo na tihoj vatri oko 20 minuta /dok povrće ne bude gotovo/, dodajemo čubar, sitno iseckan peršun i beli luk i skidamo sa vatre....
24. nov.
Paprikaš s mladim bobomUgasite zapršku veoma pažljivo sa jednom dve kutlače bojona od paprikaša. Mešajte dok se ne dobije gladak sos bez grudvica i sipajte ga u drugu šerpu....
08. jul
Paprikaš sa pilećim želucimaPaprikaš se doda u želuce. Začinjavamo biberom i alevom paprikom.
Dodajemo lovorov list 1-2 listića. Kuva se još 15 minuta na srednjoj temperaturi. Jelo se servira sa sitno iseckanim peršunom....
12. jul
Pasulj paprikaš sa prazilukomOstavite paprikaš da vri još 5 minuta.
Pomešajte brašno sa alevom paprikom i malo vode i dodjte u pasulj, mešajte neprestano.
Paprikaš pospite nanom i biberom i isljučite ringlu....
16. okt.
Krompir paprikaš sa bamijomKad paprikaš bude gotov i malo se ohladi pospemo sitno iseckanim peršunom....
10. okt.
Krompir paprikaš sa boranijomDobro operemo povrće. Očistimo šargarepu, prepolovimo paprike i izvadimo semenke. isečemo krajeve boranije, i isečemo na kratke komade.
U odgovarjaućoj šerpi dinstamo ulje i luk, iseckan na sitne kockice. U njega dodajemo...
11. okt.
Paprikaš sa goveđim mesomMeso dobro operemo i isečemo na trakice. Stavimo ga u posudu za pečenje i zalijemo uljem. Zapečemo ga blago, nakon čega ga sipamo u ekspres lonac, dodamo 2 šolje vode i so po ukusu i kuvamo 30 minuta.
Za to vreme blanširamo...
11. maj
Pileći paprikaš s pirinčemPileći file operite i isecite na zalogaje. Stavite ga u vatrostalnu posudu. Pospite solju, stavite maslac odozgo u grudvicama, dodajte dva lovorova lista i prelijte jednom šoljom vode. Zatvorite poklopcem i stavite posudu...
29. april