Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Najpopularnije iz grčke kuhinje/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
04. dec.
Najpopularnija jela turske kuhinjeDruga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
22. jun
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjePecite na 170 stepen oko 20-25 minuta.
NAPOMENA: ovaj neobičan početak čini testo sočnijim i čini da duže vremena bude mekano i vazdušasto....
22. januar
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeU kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace....
31. mart
Ukusna posna jela iz rernePominjanje ovih namirnica je dobro i uvek trebate da imate na umu da je dobro da su sezonske - osnovno pravilo Francuza, poznatih po svojoj kuhinji....
07. avgust
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeDodaje se jaja, vanila i iz tri puta se dodaju suvi sastojci. Muti se na srednjoj brzini miksera oko 3 minuta, da se dobije lepa lopta od testa, koje se kači po žicama miksera....
26. avgust
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača.
Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
07. jun
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiAlbanska kuhinja je nacionalna kuhinja države Albanije, smeštene na Balkanskom poluostrvu....
24. maj
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeUkrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
12. mart
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeIzvadite pečenu baklavu iz rerne, isecite na komade i prelijte ravnomerno hladnim sirupom.
Ostavite grčku baklavu nekoliko sati da upije sirup potpuno i servirajte....
17. dec.
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjeOstavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta.
Ako je još uvek ostalo vode, ocedite je uz pomoć cediljke....
22. mart
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeNiko ne voli da kuva u kuhinji koja je puna prljavštine!...
11. avgust
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Kao i da uživamo u raznovrsnoj kuhinji!...
26. jul
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjeNeverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
08. januar
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka.
Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu.
Posolite po ukusu i dodajte brašno...
19. april
Sos za jela sa povrćemServiramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
04. feb.