Postoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku.
Ovde ne možemo ni sebi da dozvolimo da vam ponudimo određene recepte, kojih zauzvrat možete pronaći u izobilju na našoj veb stranici. Samo ćemo podeliti sa vama 3 ideje za posna jela iz rerne, koja nisu teška za pripremu, ali su zaista vrlo ukusna.
Lepeza od patlidžana
Lepeza od patlidžana verovatno nije samo jedno od najprefinjenijih i najefektnijih posnih jela kojih se možemo setiti, već i jedna od najjednostavnijih i najukusnijih ideja za pečeni patlidžan. Važno je ostaviti patlidžan da se cedi oko 1 sat i imajte na umu da ćete u standardni pleh za rernu staviti ne više od 3 patlidžana. Ova količina važi za patlidžane srednje veličine, pa ih možete dobro „rasporediti“ u obliku lepeze i ravnomerno ispeći.
Kiš sa zelenišem
Ovo jelo je definitivno izvrsno i nije posebno teško za pripremu. Međutim, važno je imati kalup za kiš. Da bismo vam bili korisni, podsetićemo vas da se takvi kalupi prodaju čak i u prodavnicama jeftine robe, ali imajte na umu da je većina njih za jednokratnu upotrebu.
Nećemo vas podsećati da većina recepata za pripremu testa zahteva proizvode poput brašna, vode i soli, ali ćemo vas podsetiti da se ostavlja u frižideru oko 30 minuta. U odnosu nadeva možete improvizovati prema sezoni i povrću koje se trenutno nudi.
U proleće možete dinstati malo luka i šargarepe zajedno sa zeljem, kiselicom, spanaćem i drugim sezonskim zelenilom, koje zimi možete jednostavno zameniti sa više praziluka. Nakon što ih dinstate, dodajte malo biljne pavlake za kuvanje kako njihov ukus ne bi bio previše nametljiv i imaćete odlično punjenje za vaš neodoljivi kiš.
Nakon što ste rasporedili testo u formu, samo sipajte fil i sve pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50-60 minuta.
Ratatouille - Ratatuj
Ratatouille, kulinarsko remek -delo Nice, Francuska, jedno je od najukusnijih posnih jela pripremljenih u rerni. Prema originalnom receptu, sastoji se od patlidžana, tikvica, paradajza, luka i belog luka, ali uvek ima prostora za improvizaciju. Pominjanje ovih namirnica je dobro i uvek trebate da imate na umu da je dobro da su sezonske - osnovno pravilo Francuza, poznatih po svojoj kuhinji.
Nakon što se luk, beli luk i začini brzo isprže na maslinovom ulju, prelijte ih na preostale prethodno isečene kriške i pažljivo poređajte u pleh. Sve se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. I kako Francuzi kažu - Bon Apeti!
Nemojte da propustite da pripremite u rerni i posni pirinač i posne janije.
Komentari