Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
28. dec.
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoLjudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
22. jul
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Kolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
18. avgust
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
04. avgust
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaposlužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto;
- Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba...
06. sep.
Alergija na jabukeTreba znati da su sa toplotnom obradom alergije mnogo slabije ili potpuno odsutne. Zato su pečene jabuke, kuvane na pari ili kao kompot, bolja opcija za početak konzumacije voća....
02. nov.
Alergija na lukUkoliko imate alergiju na luk ili sumnjate na to, najbolje je da izbegavate da ga konzumirate.
Treba veoma da se pazi kod beba i male dece....
10. nov.
Zimnica - važna pravila koja treba da znateAli ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice.
Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
12. mart
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina;
- Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju;
- Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
05. feb.
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Alergija na orašaste plodoveAko imate alergiju na indijski orah, treba da pazite sa konzumacijom makadamije, palminog ulja, soje, oraha, graška.
Pistaći - oni su jak alergen i sa njihovom konzumacijom treba da se pazi....
20. jul
Alergija na pčelinje proizvodeLjudi koji su osetljivi na polen treba da budu veoma oprezni da uzimaju ne samo med, već i sve druge pčelinje proizvode koji mogu da sadrže polenski alergen....
19. mart
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaIako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
08. jun
Sojin protein - šta treba da znamoAko tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi.
Šta zapravo predstavlja sojin protein?
Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
27. avgust
Skyr (skir) - šta treba da znamoNeki ljudi treba da paze sa konzumacijom skira.
Sa konzumacijom skira treba da paze ljudi koji imaju intoleranciju na laktozu. Kod njih ovaj proizvod može uzrokovati dijareju, gasova i nadimanje....
26. avgust
Roze paradajz - šta treba da znamoŠtetnosti roze paradajza
Slično velikom broju voća i povrća, i paradajz ima visok nivo alergena....
25. avgust
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Međutim, da li znate koja sorta kafe zauzima najveći procenat proizvodnje u svetu? To je Arabika kafa, poznata i kao arapska kafa, o kojoj ćemo vam reći detaljnije....
25. jul
Kafa Robusta - šta treba da znamoDa li ste se ikada zapitali šta je prva stvar koju obično uradite čim otvorite oči? Pa, možda je prva stvar da proverite vreme ako niste unapred podesili alarm. Ali odmah nakon toga, verovatno biste krenuli u kuhinju da napravite...
25. jul
Cejlonski cimet - šta treba da znamoPotrošači ovog proizvoda navode da cimet može izazvati alergije, praćene svrabom u ustima, oticanjem jezika ili usana, peckanjem.
Međutim, ne bi trebalo da imate problema sa umerenom konzumacijom cimeta....
29. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
14. april
Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač.
Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
27. dec.