Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Alergija na pšenicu - šta treba da znamoAlergija na pšenicu - šta treba da znamo
22. jul
Ljudi koji imaju alergiju na pšenicu, treba da paze sa konzumacijom ovsa, raži i ječma....
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
To znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto; - Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba...
Alergija na jabukeAlergija na jabuke
02. nov.
Treba znati da su sa toplotnom obradom alergije mnogo slabije ili potpuno odsutne. Zato su pečene jabuke, kuvane na pari ili kao kompot, bolja opcija za početak konzumacije voća....
Alergija na lukAlergija na luk
10. nov.
Ukoliko imate alergiju na luk ili sumnjate na to, najbolje je da izbegavate da ga konzumirate. Treba veoma da se pazi kod beba i male dece....
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Ali ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice. Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina; - Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju; - Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Alergija na orašaste plodoveAlergija na orašaste plodove
20. jul
Ako imate alergiju na indijski orah, treba da pazite sa konzumacijom makadamije, palminog ulja, soje, oraha, graška. Pistaći - oni su jak alergen i sa njihovom konzumacijom treba da se pazi....
Alergija na pčelinje proizvodeAlergija na pčelinje proizvode
19. mart
Ljudi koji su osetljivi na polen treba da budu veoma oprezni da uzimaju ne samo med, već i sve druge pčelinje proizvode koji mogu da sadrže polenski alergen....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Iako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Ako tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi. Šta zapravo predstavlja sojin protein? Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
Neki ljudi treba da paze sa konzumacijom skira. Sa konzumacijom skira treba da paze ljudi koji imaju intoleranciju na laktozu. Kod njih ovaj proizvod može uzrokovati dijareju, gasova i nadimanje....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
Štetnosti roze paradajza Slično velikom broju voća i povrća, i paradajz ima visok nivo alergena....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Kafa Arabika - šta treba da znamo?
25. jul
Međutim, da li znate koja sorta kafe zauzima najveći procenat proizvodnje u svetu? To je Arabika kafa, poznata i kao arapska kafa, o kojoj ćemo vam reći detaljnije....
Kafa Robusta - šta treba da znamoKafa Robusta - šta treba da znamo
25. jul
Da li ste se ikada zapitali šta je prva stvar koju obično uradite čim otvorite oči? Pa, možda je prva stvar da proverite vreme ako niste unapred podesili alarm. Ali odmah nakon toga, verovatno biste krenuli u kuhinju da napravite...
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Potrošači ovog proizvoda navode da cimet može izazvati alergije, praćene svrabom u ustima, oticanjem jezika ili usana, peckanjem. Međutim, ne bi trebalo da imate problema sa umerenom konzumacijom cimeta....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač. Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....