Facebook
Omiljeno
Pinterest
BundevaNajbolja temperatura za čuvanje bundeve je od 1 do 14 stepni, a ispod nule je pogubno za njena hranljiva svojstva. Ako ipak želite da zmrznete bundevu, prethodno je oljuštite i isecite na parčiće....
Semenke BundeveImaju pozitivan uticaj na kvalitet sperme i jajnih ćelija....
Slatka bundevaBundeva se oljušti i očisti od smenki. Iseče se na trake debljine 2 cm. Od svakog parčeta se seku nova iste debljine 0, 5 cm.
Bundeva se posipa brašnom i dobro se promeša....
Pečena bundevaBundevu isecite na manje pravougaone komade bez kore, pa ih poređajte u tepsiju.
Nakon toga ih prelijte vodom, u kojoj ste prethodno rastvorili med i stavite u rernu da se peče 60 minuta, dok ne porumeni. Uživajte!...
Čokoladna bundevaPoređajte čokoladne bundevice u odgovarajući tanjir i po želji pospite pečenu bundevu šećerom u prahu.
Čokoladna bundeva je mnogo ukusna....
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Uz šta ide bundeva?U Francuskoj se od bundeve pripremaju razni slani kolači, a u Kini se od njenih listova prave supe.
Bundeva se dobro slaže sa šargarepom, spanaćem, pečurkama, krompirom, sirevima, pa čak i čokoladom....
Kako se zamrzava bundeva?Prvo skuvamo bundevu, pasiramo i ponovo stavljamo u odgovarajuće kalupe i zamrznemo, već gotove kockice od bundeve su spremne za upotrebnu, kada nam zatrebaju....
Pečena punjena bundevaBundeva isečena na polovinu i očišćena od semenki se stavlja u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.
Stavlja se med i zapeče se dok bundeva ne omekša i ne pusti sok.
Proba se viljuškom....
Pečena bundeva violinaIsecite bundevu na 2 dela i očistite je od semenki. Izbušite površinu štapićem i začinite začinima. Polijte s malo maslinovog ulja i ostavite je na 10 minuta.
Stavite bundevu u nauljenu tepsiju sa korom ka gore....
Neodoljiva pečena bundevaKada bundeva omekša i počne da formira braonkaste mrlje, pospite je šećerom. Pecite dok se šećer ne karamelizuje....
Bundeva u rerniNakon toga bundeva se okreće korom na dole, posipa se orasima i šećerom i dopeče se dok se šećer blago ne karamelizuje....
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Klasična kuvana bundevaKuvana bundeva se servira posuta mlevenim orasima.
Ova klasična kuvana bundeva je veoma ukusan desert za zimu....
Bundeva, punjena mesomOdsecite poklopac bundeve zajedno sa drškom. Kašikom izvadite semenke i meki deo bundeve.
Pileći file isecite na sitne kockice.
Meso pomešajte sa biberom, solju i pavlakom i promešajte....
Bundeva iz rerneOljuštiti bundevu i iseći na kriške. Na pleh staviti pola količine maslinovog ulja, poređati bundevu, pa drugim delom maslinovog ulja politi bundeve.
Bundevu posoliti i posuti origanom....
Đuvečare od bundevaPunimo bundeve smesom do vrha sa malim pritiskom. Dodajemo toplu vodu, sa malom kašikom promešamo smesu da voda dođe dna bundeve.
Poklopimo kriškom paradajza i poklopimo poklopcem od bundeve....
Bundeva sa mlekomBundeva sa oljušti i narenda. Da bi bilo brže možete da koristite secko, alii bude dosta sitnije i nije toliko prijatna kao kad se renda.
Mleko, jaja, šećer i vanila se umute mikserom....
Hranljiva vrednost bundeveBundeva je toliko cenjena uglavnom zbog svoje bogate hranljive vrednosti, koja veoma podseća na krompir. Ima vredne dijetetske i ukusne kvalitete....
Kuvana bundeva u multikukeruKada je bundeva skuvana, izvadite je, pospite je sitno naseckanim orašastim plodovima i dodajte med.
Ovako pripremljena bundeva na pari nije vodenasta....