Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BundevaBundeva
28. nov.
Izbor i čuvanje bundeve Prema mišljenju stručnjaka, bele bundeve su najboljeg kvaliteta. Prepoznaćete ih po nežnom mesnatom delu i tankoj kori....
Uzgajanje bundevaUzgajanje bundeva
27. dec.
Time se poboljšava njihov kvalitet i očuvanje....
Slatka bundevaSlatka bundeva
13. dec.
Bundeva se oljušti i očisti od smenki. Iseče se na trake debljine 2 cm. Od svakog parčeta se seku nova iste debljine 0, 5 cm. Bundeva se posipa brašnom i dobro se promeša....
Pečena bundevaPečena bundeva
15. januar
Bundevu isecite na manje pravougaone komade bez kore, pa ih poređajte u tepsiju. Nakon toga ih prelijte vodom, u kojoj ste prethodno rastvorili med i stavite u rernu da se peče 60 minuta, dok ne porumeni. Uživajte!...
Čokoladna bundevaČokoladna bundeva
24. januar
Poređajte čokoladne bundevice u odgovarajući tanjir i po želji pospite pečenu bundevu šećerom u prahu. Čokoladna bundeva je mnogo ukusna....
Semenke BundeveSemenke Bundeve
16. dec.
Imaju pozitivan uticaj na kvalitet sperme i jajnih ćelija....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
U Francuskoj se od bundeve pripremaju razni slani kolači, a u Kini se od njenih listova prave supe. Bundeva se dobro slaže sa šargarepom, spanaćem, pečurkama, krompirom, sirevima, pa čak i čokoladom....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Prvo skuvamo bundevu, pasiramo i ponovo stavljamo u odgovarajuće kalupe i zamrznemo, već gotove kockice od bundeve su spremne za upotrebnu, kada nam zatrebaju....
Bundeva, punjena mesomBundeva, punjena mesom
08. okt.
Odsecite poklopac bundeve zajedno sa drškom. Kašikom izvadite semenke i meki deo bundeve. Pileći file isecite na sitne kockice. Meso pomešajte sa biberom, solju i pavlakom i promešajte....
Pečena karamelizovana bundevaPečena karamelizovana bundeva
08. feb.
Napomena: Bundeva se najbolje peče u šporetu na drva koji ima rernu. Ova je pečena u takvoj rerni....
Neodoljiva pečena bundevaNeodoljiva pečena bundeva
07. dec.
Kada bundeva omekša i počne da formira braonkaste mrlje, pospite je šećerom. Pecite dok se šećer ne karamelizuje....
Kuvana bundeva ViolinaKuvana bundeva Violina
27. nov.
Oljuštimo i isečemo bundevu na željene parčiće. Kuvamo u zaslađenoj vodi....
Bundeva u rerniBundeva u rerni
17. nov.
Nakon toga bundeva se okreće korom na dole, posipa se orasima i šećerom i dopeče se dok se šećer blago ne karamelizuje....
Bundeva sa mlekomBundeva sa mlekom
22. sep.
Bundeva sa oljušti i narenda. Da bi bilo brže možete da koristite secko, alii bude dosta sitnije i nije toliko prijatna kao kad se renda. Mleko, jaja, šećer i vanila se umute mikserom....
Đuvečare od bundevaĐuvečare od bundeva
14. mart
Punimo bundeve smesom do vrha sa malim pritiskom. Dodajemo toplu vodu, sa malom kašikom promešamo smesu da voda dođe dna bundeve. Poklopimo kriškom paradajza i poklopimo poklopcem od bundeve....
Bundeva iz rerneBundeva iz rerne
30. dec.
Oljuštiti bundevu i iseći na kriške. Na pleh staviti pola količine maslinovog ulja, poređati bundevu, pa drugim delom maslinovog ulja politi bundeve. Bundevu posoliti i posuti origanom....
Klasična kuvana bundevaKlasična kuvana bundeva
03. dec.
Kuvana bundeva se servira posuta mlevenim orasima. Ova klasična kuvana bundeva je veoma ukusan desert za zimu....
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Odozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Pečena punjena bundevaPečena punjena bundeva
01. mart
Bundeva isečena na polovinu i očišćena od semenki se stavlja u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Stavlja se med i zapeče se dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Proba se viljuškom....
Pečena bundeva violinaPečena bundeva violina
17. april
Isecite bundevu na 2 dela i očistite je od semenki. Izbušite površinu štapićem i začinite začinima. Polijte s malo maslinovog ulja i ostavite je na 10 minuta. Stavite bundevu u nauljenu tepsiju sa korom ka gore....
Pečena ljuštena bundevaPečena ljuštena bundeva
02. april
Bundeva tokom pečenja ispušta dovoljno vode, pa će u suprotnom biti previše....
Bundeva punjena ratlukomBundeva punjena ratlukom
06. mart
Izvadite punjenu bundevu sa ratlukom i ostavite da se ohladi....
Hranljiva vrednost bundeveHranljiva vrednost bundeve
08. nov.
Bundeva je toliko cenjena uglavnom zbog svoje bogate hranljive vrednosti, koja veoma podseća na krompir. Ima vredne dijetetske i ukusne kvalitete....
Kuvana bundeva u multikukeruKuvana bundeva u multikukeru
21. okt.
Kada je bundeva skuvana, izvadite je, pospite je sitno naseckanim orašastim plodovima i dodajte med. Ovako pripremljena bundeva na pari nije vodenasta....