Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve o zelenom čaju što je važno da znašSve o zelenom čaju što je važno da znaš
22. dec.
Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
FlavonoidiFlavonoidi
26. jun
To su: - Epikatehin - sreće se najčešće u kakau, ali može se naći i u vinu i zelenom čaju. Ovaj flavonoid se smatra najvažnijim. Istraživanja s njim povezana su sa kardiološkim zdravljem čoveka....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
To su flavonoidi koji se mogu dobiti samo iz biljne hrane: voća, povrća, začina. Flavonoidi su biljni pigmenti i njihova najistaknutija uloga je da boje našu biljnu hranu živim bojama....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Nemojte da mislite da nije važno da posudu u kojoj mutite postavite u drugu posudu sa toplom vodom! Smesu mutite mikserom. Treba da mutite belance i šećer dok ne dobijete čvrst sneg....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Operite, očistite i isecite 1/3 jagoda. Stavite u posudu ili kaserolu. Dodajte u njih vodu i smeđi šećer. Drugi deo jagoda prepolovite i odvojite u posebnu posudu. Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte...
Napitak od lanenog semena - lek za sveNapitak od lanenog semena - lek za sve
13. jul
Vade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
Krem čorba od povrća za sve u kućiKrem čorba od povrća za sve u kući
04. jun
Ove priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir....
Sulforafan - sve koristiSulforafan - sve koristi
05. januar
Ništa manje važno je da je 2010. godine otkrivena antitumorska aktivnost sulforafana. Koristi za organizam: 1. Minimizira rizik od malignih formacija; 2. Štiti kožu od UV zraka; 3....
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Iz centralne Azije kod nas je stigle nepretenciozna biljka, korišćena pre 6, 7 hiljada godina u svojoj domovini kao hrana za konje. To je lucerka. Osim kao stočna hrana za životinje, lucerka se pokazuje i kao unikatna...
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Začini - bosiljak, majčina dušica, origano, menta, ruzmarin igraju važnu ulogu u svakom receptu i koriste se u svežem stanju....
Sve o suncokretovom uljuSve o suncokretovom ulju
29. mart
Da bismo imali balans u unosu esencijalnih masnih kiselina, mnogo je važno da pratimo koja je njihova količina u flašama ulja koje smo kupili. Suncokretovo ulje sadrži veliku količinu lecitina i vitamina E....
Elaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina - sve koristi
14. nov.
Elaginska kiselina je vodorastvorljivi antioksidans klase polifenola. Izvesno vreme naučni svet bio je uronjen u eksperimente na proučavanju njenih unikatnih svojstava. Nazivali su je budućnošću pravilnog lečenja svih onkoloških...
Šta sve sadrži piletina?Šta sve sadrži piletina?
19. jul
Na poslednjem, ali ne i manjem važnom mestu - treba se obratiti pažnja i na nedostatak kretanja - obično se većina pilića gaji na manjim površinama i kavezima....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko činjenica koje dokazuju da je izuzetno važno da deca jedu sitan sir....
Šta sve sadrži kikiriki?Šta sve sadrži kikiriki?
19. januar
Važno je da napomenemo, da kikiriki ima nizak glikemijski indeks i veoma nizak koeficijent glikemijskog potencijala - ugljeni hidrati, koji se nalaze u kikirikiju razlažu se sporije nego glukoza....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Holin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
Sok od celera - sve koristiSok od celera - sve koristi
15. januar
Sa izuzetkom ljubitelja zimskih sportova, većina nas se nostalgično oprašta od leta, sunca i mora. Kao i od našeg omiljenog letnjeg voća i povrća, za koje u jesen i zimu znamo da nam, iako ga ima u prodavnicama, ne može...
Tahini od susama - sve koristiTahini od susama - sve koristi
13. nov.
Susamove semenke telu daju mnogo korisnih materija, ali organizam ih teško apsorbuje zbog tvrdog omotača semena. Zbog toga njihova prerada u oblik tahinija je odgovarajuć način da ih učinimo jednostavnim za unos. Tahini...