Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kivi uklanja holesterol iz telaKivi nije samo vrlo ukusno voće, već pomaže i kod uklanjanja holesterola iz tela. Bogat je nizom važnih mikro elemenata i mineralima, kao i vitaminima A, B i C.
Zanimljiva činjenica koju ne znaju svi je da samo jedan...
23. jun
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Avokado je neverovatno voće mnogih korisnih svojstava, zato je njegova konzumacija nešto od čega retko odustajemo. Prilikom sečenja avokada u unutrašnjosti se otkriva velika koštica. Može da se ne baca i pomoću nje oni...
01. nov.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Kako...
28. januar
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjCeđeno kiselo mleko i sitni sir sadrže malo masnoće i jednostavno se obrađuju. Sa druge strane, obični krem od maslaca je raskošna dekoracija, ako mu se dodaju arome koje nisu voćne poput kafe....
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti.
Simptomi prisustva parazita...
22. jul
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešDobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast".
Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
22. april
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeVikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke.
Amaričke palačinke napravljene sa integralnim i ovsenim brašnom, a...
01. jun
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeOva opcija najbolje radi za masnoće ili mrlje koje su sveže.
Za tvrdokornu masnoću, koja je odstojala neko vreme moraćete umešati nešto malo jače....
11. avgust
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenIz svoje dijete izbacite hranu koja sadrži gluten, na 2-3 sedmice. Ne zaboravite da gluten može da se nađe u sosovima za salate, začinima, supama, sosovima i čak u kozmetici....
07. feb.
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Izbacite kupovne sokove i gazirana pića;
5. Izbegavajte da se hranite fast food-om i drugim polifabrikatima;
6. Smanjite želju za slatkim, jedite hranu koja je bogata proteinima;
7....
24. avgust
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Možete da ispečete i u manje masnoće, naprimer maslonovom ulju, koristeći dobar tiganj sa nelepljivim dnom. Tako bi upili manje masnoće.
Prijatno!...
18. mart
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Naravno, organizam je taj koji signalizira koju hranu preferira, a koja mu šteti. Svaki proizvod ima nešto što bi pomoglo telu da dobro funkcioniše. Poenta je odabrati...
01. feb.
Hrana koja čisti štetne slobodne radikale iz telaMožda ste čuli za ove reaktivne male molekule, zvane slobodni radikali. Oni napadaju sve vrste molekula u ljudskom telu, uključujući lipide, nukleinske kiseline i proteine. Svi oni su od životnog značaja za čoveka....
26. okt.
Izbacite toksine iz creva sa samo 4 prirodna sastojkaReguliše crevnu aktivnost i sagoreva masnoće.
Lek, koji preporučujem, jača telo, oporavlja krvne sudove, olakšava umor, stimuliše cirkulaciju u rukama i nogama....
03. okt.
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeSan će biti mirniji
Iznenađujuće, izbegavanje slatkiša može da vam pomogne da dobro spavate! Ispostavlja se da šećer osim serotonina, doprinosi i proizvodnji kortizola, hormona stresa....
06. sep.
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoIspostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
23. jul
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniSvake godine, nastupanjem hladnijeg perioda dolaze i nezamenjivi saveti kako da se pobrinemo o svom zdravlju pred pretnjama prehlade i gripa. Ove godine dodata im je i pandemija korona virusa koja pripada grupi virusnih...
27. jul
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaBrokoli je obavezan deo menija, ne samo pristalica zdrave ishrane, nego i svih drugih. Ovo povrće je popularno sa niskim sadržajem kalorija i prilično je hranljivo.
Kao i većina voća i povrća koje kupujemo, tako je...
07. mart
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.