Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je crni čaj toliko koristan?Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
04. dec.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Korisna lekovita svojstva crvenog luka
Crveni luk nije čarobni lek za sve bolesti. Ima širok spektar uticaja koji mogu efikasno da se koriste....
04. mart
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod.
Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
02. sep.
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd.
Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
02. april
Zbog čega je tarator toliko koristan?Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog....
13. avgust
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanJasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
05. april
Sok od limete - zašto je tako koristanKorisna svojstva limete i njenog soka
Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih.
1....
14. nov.
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
22. okt.
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....
27. jun
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca.
U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
12. april
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Zašto su sušene jabuke toliko korisneMeđu njima su toliko važne mineralne supstance poput kalijuma, natrijuma i gvožđa. Postoje male količine mikroelemenata kao što su selen, bakar i mangan....
17. nov.
Grejpfrut - koliko koristan, toliko i štetanU aromaterapiji miris grejpfruta se koristi pri lečenju apatije i depresije. Poboljšava koncentraciju i pamćenje....
10. mart
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć.
Napitak je neverovatno bogat i taman, a potrebna je samo kašika osušenih listova artičoke i ključale vode....
27. sep.
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Koristan sladoledOljuštimo bananu i avokado. Stavljamo ih u blender.
Dodajemo orašaste plodove i pasiramo.
Stavljamo u frižider na 4-5 sati, po želji mešamo s vremena na vreme dok ne dobijemo glatku konzistenciju....
02. dec.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti:
Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su:
- Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
28. feb.
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOhlađeni napitak je koristan za kožu i sluzokožu. Koristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
09. sep.
Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?Biotin je drugi naziv na vitamin B7. Može se sresti i naziv vitamin H. Biotin je rastvorljiv u vodi i proizvode ga bakterije u debelom crevu. Iz razloga što je rastvorljiv u vodi, ovaj vitamin se ne zadržava u telu....
17. mart