Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojTehnike i saveti iz kuhinje Severne Francuske
Francuske palačinke
One se pripremaju prema dva recepta....
11. okt.
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeŠta ste slušali o francuskoj kuhinji? Da je ona najsofisticiranija i tražena kuhinja u svetu? Kuhinja u kojoj je na prvom mestu kvalitet, a ne količina. Kuhinja dobrih odnosa i manira....
30. jul
Slatka iskušenja sa jagodamaJagode su veoma voljeno voće, ali njihov osnovni problem je što obično izgledaju veoma apetitno i savršeno mirišu, a ispostavlja se da po ukusu uopšte nisu prijatne. Tako je barem u početku, dok vreme ne otopli i dok se...
06. nov.
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Korzikanska kuhinjaProbajte još ukus Mediterana:
- francuski hleb;
- patlidžane na italijanski način....
17. avgust
Gurme kuhinjaReč "gurme" dolazi iz francuskog. Podrazumeva ljubitelja i poznavaoca dobre hrane i pića....
09. mart
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeRerna - 170 stepeni;
Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje;
Modle za sečenje figurica;
Radila sam sa mikserom.
U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno.
U posudi miksera se umuti maslac sa...
26. avgust
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača.
Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
07. jun
Najpopularnije iz grčke kuhinje/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
04. dec.
Najpopularnija jela turske kuhinjeDruga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
22. jun
Tradicionalne vrste francuskog hlebaFrancuski seoski hleb
Još jedan tipičan francuski hleb je francuski seoski hleb. Takođe raduje svojom hrskavom korom i jedinstvenim ukusom....
01. jul
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjePirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta.
Ako je još uvek ostalo vode...
22. mart
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjePočnite sa sirupom - pomešajte vodu sa šećerom i stavite na vatru da provri. Nakon što provri, kuvajte 5 minuta i dodajte vanilu, mešajte i skinite sa vatre, ostavite sa se potpuno ohladi.
U posudi umutite jaja sa šećerom...
17. dec.
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeUkrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
12. mart
Tajna francuskih palačinkiFrancuska je u tom smislu gastronomski etalon. Tamo se palačinke nude najviše slatke i fine kao čipka.
Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa....
28. mart
Vrste francuskih sirevaRokfor je kralj svih sireva, tako je poznat u Francuskoj. Ovo je najpoznatiji plavi sir u celom svetu. Proizvodi se od ovčijeg mleka u posebnim pećinama u Južnoj Francuskoj....
08. jul