Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoHrana u neprerađenom obliku pomaže za olakšanje grčeva i smirivanje želuca;/page
page4. Želja za kiselim
Želja za kiselim se javlja, kada je organizmu potrebna stimulacija jetre ili žuči....
22. jul
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?U njemu se nalazi hemikalija koja se zove indol-3-karbinol. Utvrđeno je da smanjuje rizik od razvoja različitih oblika raka. Takođe pomaže u popravljanju DNK u oštećenim ćelijama....
09. januar
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak obezbeđuje ogromnu dozu vlakana, vitamine A, C i B6, gvožđe, magnezijum, kalijum i kalcijum, smatra se zdravom hranom. U apotekama, kiseljak je dostupan u obliku čaja....
09. maj
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto....
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
04. nov.
Ulje od vanile - koristi i primenaPlod vanile proizvodi dragoceno eterično ulje vanile, koje svoje mesto nalazi u medicini, kozmetici, aromaterapiji i još mnogo toga....
28. jun
Sirup od drenjina ili šipakaOprane plodove preliti vodom i ostaviti nekoliko sati da omekšaju, nakon toga ih kuvati 20-30 minuta.
Sok iscediti, dodati šećer i limunsku kiselinu.
Ponovo skuvati, zatim procediti i naliti u čiste, suve flaše....
05. jun
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
18. dec.
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Istina! Sok od limuna i soda bikarbona leče rakUprkos tome što je limun kiseo on je alkalna hrana i pomaže ph balansu u čovekovom organizmu. Prema poslednjim proučavanjima napitak od limuna i sode ubija ćelije raka i ima hiljadu puta jači efekat od hemoterapije....
29. avgust
Čorba od telećih rebara ili kolenice) ili sok od paradajza (ili 1 supenu kašiku paradajz pirea), jednu isečeno teleće meso (od kolenice je najukusnije, posebno kad stavite i kost), šargarepu (prepečenu na ringli), 1 malu glavicu luka (takođe malo prepečenu...
06. sep.
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Njegove koristi su tu zbog sadržaja vitamina K1 i K2; probiotika, mikoelemenata, među kojima se ističu kalcijum, magnezijum i kalijum. Zajedno sa vlaknima oni doprinose zdravoj ishrani....
18. jun