Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Visok nivo kalijuma u njima pomaže da se zamene elektroliti koji mogu da se izgube kod težkih epizoda dijareje....
Voće koje može da izazove alergijeVoće koje može da izazove alergije
04. april
Alergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene. Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kakao kolač Da prste poližešKakao kolač Da prste poližeš
20. mart
Takođe, pogledajte kako da napravite kolač Crnče, popularan retro kolač Žedna monahinja ili omiljeni Damski hir....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Često treba da mešate orahe, kako ne bi zagoreli. Pečeni orah je dodatak u mnogim receptima, koji jednostavno ne mogu da se pripreme bez njih....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Treba da čuvate samo kruške, koje nisu potpuno zrele, ali nisu ni potpuno zelene. Kruške treba da se beru veoma pažljivo, kako se ne bi oštetile mehanički....
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Biće im potrebno barem nekoliko sati kako bi se u potpunosti osušili; - Ako ne raspolažete dovoljnom količinom vremena da sačekate da se oguljeni bademi osuše prirodnim putem, možete da ih stavite u rernu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Međutim, u svakoj primeni treba da se zna da se listovi i stabla mirođije posebno suše, kako bi postojao najbolji efekat nakon toga prilikom korišćenja ovog zelenog začina....
Kako da ubrzamo metabolizamKako da ubrzamo metabolizam
02. sep.
Ako imate više od 30 godina, uradite istraživanje kako biste bili sigurni da vaša štitna žlezda radi kako treba. Kako da ubrzamo metabolizam?...
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Način pripreme: Šarana očistite i operite kako je navedeno. Obilno pospite spolja i iznutra solju i izgnječenim biberom. Sitno iseckan crni luk i pečurke dinstajte u delu masnoće....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto meso ne treba ponovo da se zamrzava. Zato prethodno podelite porcije, tako da ako izvadite meso iz frižidera, da ga ne vraćate ponovo tamo....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Sledeći predlog koji vam dajemo je kako da napravit sterilizovani patlidžan za kjopoolu, možete dodati u sos u paradajz. Sledeći predlog koji vam dajemo je kako da napravite sterilozovani patlidžan za kjopoolu....
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Jedno istraživanje, objavljeno u izdanju iz 1990 godine u "Novinama fiziologije i ponašanja" je ustanovljeno da napici sa pet procenta alkohola rade bolje nego hladna voda, kako bi se neutralizovala toplota paprika....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena. Ostavite samo jedan stručak od otprilike 2 cm, kako biste sprečili proces truljenja....