bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijarejeVisok nivo kalijuma u njima pomaže da se zamene elektroliti koji mogu da se izgube kod težkih epizoda dijareje....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
Toni Aleksov
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufkuVeć znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Voće koje može da izazove alergijeVoće koje može da izazove alergijeAlergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene. Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoZa razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar. Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompirDok se voda greje, veliku činiju napunite ledenom vodom, kako bi bila spremna za kasnije. 2. Operite krompir. Ako ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžanKako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako ćete izbeći dodatno čišćenje ringle. Patlidžani se mogu peći i u rerni....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinouKuvati je na tihoj vatri kako bi kinoa mogla da apsorbuje vodu. Zatim dodati ulje i prekriti posudu poklopcem. Poklopac držati čvrsto, a posudu blago protresti....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninuSlanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost. Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetitDehidratacije takođe prouzrokuje potrebu za ishranom kako bi brzo obnovilo energiju organizma. Puna i neprekidna hidratacija garantuje smanjivanje apetita. 6....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Toni Aleksov
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti. Prethodno...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šaranaPolako pomerajte nož ka vrhu šarana kako biste odvojili file. Idntifikujte tamno crvenu boju u sredini ribljeg filea. Ovo je mišić koji za većinu ljudi ima neprivlačan ukus. On treba da se ukloni....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljakSuve listiće sipajte u tegle koje se hermetički zatvaraju i napišite odozgo kako biste znali šta čuvate u njima i da ih ne otvarate često bez potrebe. Bosiljak se suši i bez otkidanja listića sa grančica....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Toni Aleksov
Često treba da mešate orahe, kako ne bi zagoreli. Pečeni orah je dodatak u mnogim receptima, koji jednostavno ne mogu da se pripreme bez njih....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Toni Aleksov
Kod čuvanja krušaka ne treba dozvoliti velike temperaturne promene u prostoriji u kojoj se čuvaju, jer će to da izazove pojavu kapljica po površini voća i njihovo brže kvarenje....
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademeBiće im potrebno barem nekoliko sati kako bi se u potpunosti osušili; - Ako ne raspolažete dovoljnom količinom vremena da sačekate da se oguljeni bademi osuše prirodnim putem, možete da ih stavite u rernu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?Kada je mirođija osušena, ona se stavlja u staklene tegle kako bi sačuvala svoj privlačan izgled i svoju aromu i da ne upije vlagu....
Kako da ubrzamo metabolizamKako da ubrzamo metabolizamAko imate više od 30 godina, uradite istraživanje kako biste bili sigurni da vaša štitna žlezda radi kako treba. Kako da ubrzamo metabolizam?...
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šaranaŠaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. Ona se sastoji iz čišćenja, vađenja unutrašnjosti i sečenja....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo mesoNemojte stavljati meso ni na kakve direktna toplotna dejstva kao što je topla voda ili šporet na primer. U krajnjem slučaju stavite meso u hladnu vodu i koristite mikrotalasnu....